savinjske novice
Oglas
menu
Savinjske novice
Oglas

Politika zasebnosti

 

V podjetju Savinjske novice, d. o. o., se zavedamo, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. S podatki posameznikov zato ravnamo skrbno in odgovorno, pri obdelavi pa spoštujemo določila evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov ter Zakona o varstvu osebnih podatkov.  Vprašanja v zvezi z obdelovanjem podatkov nam lahko posredujete na elektronski naslov: tajnistvo@savinjske.com.

 

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je Savinjske novice, podjetje za založništvo in poslovne storitve, d. o. o., Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, ki zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov portala Savinjske.com in vse ostale podatke, zbrane v postopku obiska spletne strani, registracije ali nakupa ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

 

Zbiranje, uporaba in hramba osebnih podatkov

V primeru, da nakup opravite kot fizična oseba, o vas zbiramo naslednje osebne podatke:

 

  • datum začetka naročniškega razmerja,

 

  • ime in priimek,

 

  • ulica in hišna številka,

 

  • poštna številka in naziv pošte,

 

  • telefonska številka,

 

  • elektronski naslov,

 

  • način plačila.

 

Zagotovitev podatkov je pogodbena obveznost, podatki pa se obdelujejo za namen izpolnjevanja obveznosti in pravic iz naročniškega razmerja (identifikacija posameznika, izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostave izdelka, reševanje reklamacij in druga z nakupom povezana komunikacija). V primeru, da podatkov ne zagotovite, ne moremo izpolniti obveznosti iz pogodbenega razmerja.

 

Podatki se bodo za ta namen hranili do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov.

 

Uporaba podatkov za namene neposrednega trženja

V okviru zakonitih interesov izvajamo tudi obdelavo nekaterih vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja brez predhodnega oblikovanja profilov. V ta namen uporabljamo osebne podatke, kot so ime in priimek, naslov prebivališča, telefonska številka ali elektronska pošta. Obdelavi podatkov v ta namen lahko kadarkoli ugovarjate in zahtevate prenehanje obdelave podatkov. Zahtevo za uveljavljanje pravic lahko posredujete na elektronski naslov tajnistvo@savinjske.com ali v primeru pošiljanja elektronskih sporočil s trženjsko vsebino v elektronskem sporočilu kliknete na gumb Odjava. 

 

Pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi privolitve, imate pravico, da kadarkoli začasno ali trajno prekličete svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica.

 

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate tudi pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, izbrisa, omejitve obdelave, pravico do prenosljivosti podatkov ter pravico do ugovora.

 

Če menite, da obdelava osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo tudi pri informacijskemu pooblaščencu na naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 01 230 9730, spletna stran: www.ip-rs.si.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Pri posameznih obdelavah osebnih podatkov lahko sodelujejo tudi zunanje organizacije, ki v imenu podjetja Savinjske novice, d. o. o., obdelujejo vaše osebne podatke (ponudniki IT storitev, tiskarji, dostavna služba). Tako lahko do vaših podatkov dostopajo tudi tretje osebe, ki pa podatke obdelujejo le v okviru pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in pod nadzorom upravljavca. Podatki se ne iznašajo izven Evropske unije.

 

Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.