savinjske novice
Oglas
menu
Skozi vso zimo potek preko gorenjskega klanca poteka izmenično.  Skozi vso zimo potek preko gorenjskega klanca poteka izmenično.

Cesta na Gorenjskem klancu čaka na novo asfaltno sezono


Tekst in foto: Jože Miklavc, 9.2.2021 11:50:00

Podjetje Slemenšek d.o.o. s Koroške je lansko jesen na savinjski strani gorenjskega klanca v Ljubiji odkopal polovico ustroja cestišča na regionalni cesti Velenje–Mozirje in pričel z gradbenimi deli sanacije plazovitega terena. Na desni strani cestišča v smeri vrha klanca so gradbinci vsadili globoke železobetonske pilote in nanje sidrali mogočno betonsko škarpo.


 


IZMENIČNO ČAKANJE NA ZELENI SIGNAL


Do polovice cestišča so nasuli in utrdili teren, nato pa so gradbišče zapustili. Uporabnikom te pomembne frekventne ceste med Zgornjo Savinjsko in Šaleško dolino je tako preostalo, da s semaforjem urejeno izmenično uporabo ceste na dolžini 30 do 40 m, uporabljajo v skladu s tehnično varnostno rešitvijo. Izmenično čakanje na zeleni signal in vožnjo »na obroke« so gradbinci pustili za vso zimsko sezono, po kateri bodo nadaljevali z zaključnimi gradbenimi deli in položitvijo asfalta.


 


GRADBENA DELA KONČANA V MARCU?


Zdi se, da bi z le nekaj gradbenimi dnevi več lahko gradbišče končali in odpravili motnje v prevozih že za vso zimo. Če naj betonska škarpa »dozori« do marca, bodo zdržali tudi uporabniki ceste. Pomembno je, da bo enkrat ta dolgoletna cestna grbina odpravljena.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.