banner-728-90
Oglas
menu
Maja Mihalinec Zidar je na dvoranskem prvenstvu v atletiki v Novem mestu z rezultatom 7,23 za le dve stotinki zaostala za osebnim rekordom. (Foto: arhiv AZS)  Maja Mihalinec Zidar je na dvoranskem prvenstvu v atletiki v Novem mestu z rezultatom 7,23 za le dve stotinki zaostala za osebnim rekordom. (Foto: arhiv AZS)

Maja Mihalinec Zidar potrdila normo za evropsko prvenstvo


Marija Šukalo, 3.2.2021 6:01:00

V Novem mestu so potekale kvalifikacije atletskega dvoranskega tekmovanja za članice in člane za prvenstvo Slovenije. V teku na 60 metrov je s 7,23 slavila Maja Mihalinec Zidar, članica Atletskega društva Mass Ljubljana, sicer nekdanja Mozirjanka. Omenjeni rezultat je bil le dve stotinski slabši od njenega osebnega rekorda.


 


»Že na treningih sem videla, da sem dobro pripravljena, nisem pa pričakovala, da bom tako hitra, kot sem bila v Novem mestu,« je bila vesela Mihalinec Zidarnova, ki se je pri vadbi posvetila izboljšanju maksimalne moči. Najhitrejša Slovenka zadnjih let je tako potrdila normo za evropsko dvoransko prvenstvo na Poljskem, ki bo v začetku marca. Ob tem je prepričana, da ima pri svojem teku še nekoliko rezerve.


 


Sicer pa je atletinja, ki jo letos čakajo olimpijske igre, pred tem tekmovanjem trdo delala na pripravah. A te niso bile v toplih krajih kot v preteklosti, temveč kar doma v Ljubljani.


 


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.