banner-728-90
Oglas
menu
Za 10,9 odstotka se je lani v Sloveniji dvignilo število izbrisov iz poslovnega registra v primerjavi z letom 2019. (Foto: Pixabay)  Za 10,9 odstotka se je lani v Sloveniji dvignilo število izbrisov iz poslovnega registra v primerjavi z letom 2019. (Foto: Pixabay)

V Zgornji Savinjski dolini lani več novih podjetnikov kot izbrisanih


Tatiana Golob, 1.2.2021 9:16:00

Že skoraj leto dni se obrtniki in podjetja soočajo z ukrepi za preprečevanje širjenja covida-19, zaradi katerih je njihovo poslovanje ali popolnoma onemogočeno ali vsaj moteno. Posledice krize se izražajo tudi v zapiranju dejavnosti. Od lanskega marca do konca novembra se je po podatkih Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) zaprlo skoraj 13.000 podjetij.


 


Kakšno je bilo v letu 2020 število izbrisov podjetij v Zgornji Savinjski dolini in na celotnem območju Savinjsko-šaleške regije, smo preverili s pomočjo velenjske izpostave Ajpesa.


 


ŠTEVILO IZBRISOV V SLOVENIJI ZRASLO ZA SKORAJ 11 ODSTOTKOV


Izbruh epidemije in posledično sprejeti ukrepi močno vplivajo na poslovanje podjetij in na njihovo plačilno sposobnost. Iz podatkov Ajpesa za celotno Slovenijo je mogoče razbrati, da je v lanskem letu zaprlo največ podjetij, ki se ukvarjajo z dejavnostjo poslovne storitve, gostinske storitve, umetnost in kultura ter rekreacijske storitve.


 


Nadaljevanje preberite v tiskani izdaji Savinjskih novic, ki izide v petek, 5. februarja.


 


 


MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.