banner-728-90
Oglas
menu
Ema Klinec:  Ema Klinec: "Skakalnica je odlično pripravljena. Skoki so na dobri ravni." (Foto: FB stran Ljubno FIS Ski Jumping World Cup Women)

"Vražje Slovenke" ciljajo pod Rajhovko na najvišja mesta


NK, 21.1.2021 11:06:00

Prihajajoči konec tedna bosta na Ljubnem na vrsti ženski tekmi smučarskih skakalk za svetovni pokal. Omenjeni tekmi predstavljata za slovenski tabor vrhunec sezone.


 


Na skakalnici pod Rajhovko bo tekmovalo 12 Slovenk, kar je največ doslej. Iz reprezentance A bodo nastopile Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Katra Komar in Jerneja Brecl. Poleg tega bo prvič na voljo tudi celoten nacionalni paket s šestimi skakalkami - Maja Vtič, Pia Mazi, Jerneja Repinc Zupančič, Katja Markuta, Nika Vetrih in Lara Logar.


 

ZMAGO BO BRANILA MAREN LUNDBY


Jutri, v petek, bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto pa sledi ekipna tekma, ki jo bodo na Ljubnem izpeljali tretjič. V nedeljo bo, tokrat žal brez navijačev, sledila še posamična tekma. Zmago bo branila Norvežanka Maren Lundby, ki je s štirimi posamičnimi zmagami za Saro Takanaši druga najuspešnejša skakalka na slovenskem prizorišču. 


LETOS VSE TEKME BREZ GLEDALCEV


Medtem ko so priprave na ljubenski skakalski praznik že skoraj pri koncu, pa policisti sporočajo, da bodo zaradi preprečevanja širitve epidemije covid-19 vse tekme potekale brez gledalcev in ob tem občane opozarjajo, da je v času tekem dostop do skakalnic oziroma celotnega skakalnega centra Savina prepovedan. Letošnje tekme bomo lahko spremljali le preko televizijskih sprejemnikov.


 

Petek:


12.00 uradni trening


14.00 kvalifikacije


 


Sobota – ekipna tekma:


12.45 poskusna serija


13:35 slovesno odprtje


14.00 prva serija finalna serija


 


Nedelja – posamična tekma:


12.45 poskusna serija


13.35 slovesno odprtje


14.00 prva serija finalna serija 


 


 


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.