banner-728-90
Oglas
menu
Izbiramo osebnost leta 2020  Izbiramo osebnost leta 2020

AKCIJA - Izbiramo osebnost leta 2020


1.1.2021 12:32:00

Bralke in bralci Savinjskih novic so izbrali imena mesecev leta 2020 v Zgornji Savinjski dolini. Sedaj bomo izbrali še ime leta 2020. Glasovanje bo potekalo tri kroge, glasovnice najdete v tiskani izdaji Savinjskih novic. Med pravočasno prispelimi glasovnicami bomo izžrebali dobitnike praktičnih nagrad, ki jih podarja Kmetijska zadruga Šaleška dolina.


 


  kosarica-izdelkov-KZ-Saleska-2021   KZ Šaledska logo


 

 Kandidati za ime minulega leta so sledeči:


 


ime-01


 Tea Štrukelj


 iz Šmartnega ob Dreti je nastopila mesto prorektorice za študentska vprašanja Univerze v Mariboru (UM). Aktivna je bila že v Študentskem svetu fakultete, od oktobra 2018 do lanskega decembra je opravljala funkcijo prodekanice za študentska vprašanja fakultete. Poleg tega je aktivna tudi kot članica senata UM in senata Pravne fakultete UM. 


 


ime-02


Mirko Strašek


 je generalni direktor podjetja KLS, ki je podpisal donatorsko pogodbo v višini 350 tisoč evrov za prenovo kulturnega doma na Ljubnem ob Savinji, ki bo postal tudi Kongresni center KLS. »KLS ne more biti odlično podjetje, če ne raste in se razvija tudi okolje. Zato se trudimo in sodelujemo z lokalnim okoljem in skupnostjo. Zelo pomembna je kultura in hram kulture v občini Ljubno si zasluži lepšo podobo,« je dejal ob podpisu.


 


ime-03


 Jernej Presečnik


 iz SSK Ljubno ob Savinji BTC je zmagal na tekmi v smučarskih skokih za državnega prvaka do 18 let v Planici. Z ekipo kluba je osvojil drugo mesto. Na tekmi za naslov državnega prvaka v kategoriji do 20 let je bil tretji. Njegova ekipa Ljubno BTC I je zmagala. Na tekmi pokala FIS v Beljaku je bil na prvi tekmi osmi in na drugi tretji. S slovensko mladinsko skakalno reprezentanca je osvojil naslov svetovnih prvakov.


 


ime-04


 Srečko Pisnik


 iz Krope je zasebni raziskovalec, ki je bil na največjem sejmu inovacij Archimedes v Moskvi nagrajen za novi inovaciji. Na sejem je kot predstavnik podjetja Supra poslal svojo inovacijo stol Felice Supra, ki ima vgrajeno njegovo ploščo za dinamično sedenje EASEBelt Dynamic MM in pas EASEBelt. Za stol in ploščo je prejel zlati medalji.


 


ime-05


 Jaka Zajšek


 iz Mozirja je že od otroških dni navdušen nad športom in vsem, kar je z njim povezano. Danes ima v Ljubiji telovadnico, v kateri potekajo vodene skupinske vadbe in zasebni treningi za posameznike, a pot do te točke je bila dolga in polna ovir.


 


 


ime-06


 Matija Petrin


je eden od direktorjev podjetja BSH Hišni aparati Nazarje, odgovoren za tehnično področje. Omenjeno podjetje je v sklopu obeleževanja 50-letnice družbe doniralo Zgornjesavinjskemu zdravstvenemu domu Nazarje 20 tisoč evrov za nakup dveh aparatov za medicino dela in Mozirskemu gaju 16 tisoč evrov za novo otroško igrišče.


 


 


ime-07


 Bojan Golob


 iz Nazarij je od policije prejel medaljo za požrtvovalnost. Skupaj z desetimi občani in policistom je 12. februarja požrtvovalno pomagal rešiti življenje otroku, ki je zdrsnil s sedežnice na Krvavcu. Prav on je bil tisti, ki je zadnji držal 12-letnika približno deset metrov nad tlemi, dokler niso pod njimi razprostrli mreže, s pomočjo katere so otroka uspešno ujeli pri padcu.


 


ime-08


 Bernard Štiglic


 je predsednik Jamarskega kluba Tirski zmaj in eden vodilnih mož pri Jamarski zvezi Slovenije, ki je v Podolševi izmeril novo koto Klemenškovega pekla. Jamarji sodelujejo z gorsko reševalno in kinološko zvezo ter civilno zaščito. Točnost dokumentiranih lokacij jam in študije dostopa do njih so temelj uspešnega reševanja ljudi v nesrečah.


 


ime-09


 Sonja Herman Robnik


 je patronažna sestra, ki ste jo bralke in bralci Savinjskih novic izbrali za naj zdravstveno delavko Zgornje Savinjske doline. Območje njenega delovanja je predvsem občina Mozirje, a je tekom let strokovno usposobljeno, vedno dostopno, nasmejano in topline polno patronažno sestro spoznalo veliko Zgornjesavinčanov. Tudi izven službenega časa nikoli ne odreče pomoči.


 


ime-10


 Franjo Naraločnik


 je bil na nadomestnih volitvah izvoljen za svetnika v državni svet. Ljubenski župan je prvi kandidat iz Zgornje Savinjske doline, ki mu je uspelo zediniti in prepričati dovolj občinskih elektorjev tako v Zgornji Savinjski kot Šaleški dolini. Zanj to, da bo zastopal interese obeh dolin v državnem svetu, pomeni veliko odgovornost.


 


ime-11


 Vid Čeplak 


 iz Nazarij je z licitacijo košarkarske žoge s podpisom Gorana Dragića zbral šest tisoč evrov in z njimi preko društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki pomagal Vanji Repič in njenemu 16-letnemu sinu Vidu s cerebralno paralizo. Denar bo namenjen za njegovo zdravljenje in terapije. To je opazil tudi Dragić, ki ga je Čeplakovo dejanje ganilo in mu je v zahvalo poslal svoj reprezentančni dres.


 


ime-12


 Anton Gračner


 je od leta 1994 predsednik Zgornjesavinjskega medobčinskega društva invalidov Mozirje. Društvo že 50 let skrbi za svoje člane, njihove svojce in simpatizerje. Deluje na socialnem, rekreacijskem, družabnem in športnem področju ter pomaga s finančnimi prispevki.


 


  


 


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.