banner-728-90
Oglas
menu
Promet je bil v preteklih dneh nekajkrat močno oviran tudi na regionalni cesti na Črnivcu. (Foto: DRSI)  Promet je bil v preteklih dneh nekajkrat močno oviran tudi na regionalni cesti na Črnivcu. (Foto: DRSI)

Sankači, smučarji in pohodniki zavzeli bele poljane


Barbara Rozoničnik, 14.1.2021 6:20:00

Minuli konec tedna so iz priljubljenih izletniških točk po državi poročali o kolonah avtomobilov in množicah sonca in snega željnih obiskovalcih. Tudi v idilično zasneženi Zgornji Savinjski dolini je na vstopnih točkah in izhodiščih za priljubljene planinske cilje nastajala gneča predvsem zaradi nepravilnega parkiranja. Obiskovalci so ponekod vozila zaradi obilice snega in pomanjkanja parkirišč puščali kar na cesti. S tem je bil onemogočen normalen potek prometa in dostop interventnim službam.


 


NA DELU TUDI OBČINSKI REDARJI


Iz Občine Luče poročajo o težavah pri dostopu do Velike planine, kjer krajši cestni odsek poteka preko njihove občine. Cesta po besedah župana Cirila Rosca ne prenese takšnega prometa, še zlasti ne v zimskem času. Občina je posredovala pri dodatnem pluženju in razširitvi cestišča, tja so napotili občinske redarje, ki so opozarjali lastnike nepravilno parkiranih vozil. Delovanje so usklajevali s kamniško stranjo, da je promet potekal čim bolj nemoteno.


 


NEPRAVILNO PARKIRANJE DOMAČINOM PONEKOD ONEMOGOČALO DOSTOP DO DOMA


Promet je bil v preteklih dneh nekajkrat močno oviran tudi na regionalni cesti proti Črnivcu, ker so obiskovalci po poročanju Občine Gornji Grad parkirali vozila na obeh straneh ceste. Zaradi močno zoženega cestišča je bil še zlasti otežen pretok za večja vozila. Na lokalnih in gozdnih cestah je bil promet oviran na nekaterih izhodiščih za priljubljene planinske cilje, kot sta Menina in Lepenatka. Na teh izhodiščih so pohodniki parkirali tudi na zasebna zemljišča in domačinom v nekaterih primerih onemogočali dostop do doma, zemljišča ali ovirali izvajanje dejavnosti.


 


NEKAJ DELA TUDI ZA REŠEVALCE


Tudi ob gibanju v naravi je potrebno upoštevati ukrepe za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom. Velik obisk nekaterih izletniških točk lahko vzbuja skrb za nadaljnje širjenje okužb, zato je potrebna odgovornost posameznikov, da se v primeru množičnega obiska odločijo za drugo lokacijo. Zaradi poškodb pri aktivnostih na snegu pa so imeli nekaj dela tudi reševalci.


 


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.