savinjske novice
Oglas
menu
Godbenike bo v soboto zvečer ob 19. uri moč videti in slišati na njihovem YouTube kanalu in na FB profilu.  Godbenike bo v soboto zvečer ob 19. uri moč videti in slišati na njihovem YouTube kanalu in na FB profilu.

Tradicionalni koncert zgornjesavinjskih godbenikov letos samo na spletu


Tekst in foto: Benjamin Kanjir, 13.1.2021 9:38:00

Tretja sobota v januarju je vsako leto rezervirana za tradicionalni koncert, ki ga godbeniki zgornjesavinjske godbe pod vodstvom Tomaža Podlesnika pripravijo v Športni dvorani Mozirje. Letošnji koncert bi bil že dvajseti zapovrstjo, zavoljo epidemije pa ga seveda ne bo. Godbenike bo v soboto zvečer ob 19. uri moč videti in slišati samo na njihovem YouTube kanalu in na FB profilu.


 


SEPTEMBRA ŠE UPALI


»V začetku septembra smo še upali na izvedbo koncerta. Za ogrevanje izvedli odprto vajo v mozirskem gaju. Pripravljen smo imeli program, začeli s sekcijskimi vajami, začeli s prvimi organizacijskimi deli. Pa vendar je bila epidemija močnejša. Zadnjič smo se godbeniki sestali v začetku oktobra, potem pa je do zdaj naša godbena soba samevala. Ne govorimo na glas, ampak letošnji koncert, mimogrede dvajseti po vrsti, ki ga prirejamo v športni dvorani, bi bil zopet nor,« je povedal tajnik godbenega sestava Matej Kranjc.


 


POGREŠAJO SKUPNA DRUŽENJA NA VAJAH


Meseci brez skupnih vaj pri članih povzročajo padec motivacije, zato je od vsakega posameznika odvisno, kako in v kolikšni meri vzdržuje kondicijo. Dirigent od njih pričakuje, da tu in tam vzamejo v roke svoj inštrument in preigravajo skladbe, ki so se jih že naučili. Kontakte člani med sabo vzdržujejo preko družbenih omrežij in zooma, s tem se bodrijo, želja po snidenju pa raste. Kranjc zato upa, da bo epidemija čimprej mimo, da se zopet v čim večjem številu srečajo na vajah.


 


NA SPLETU IZBOR S PRETEKLIH KONCERTOV


Dirigent Podlesnik je z namenom, da se glasbeniki in glasba tretjo soboto v januarju tudi letos sliši, naredil izbor skladb s prejšnjih koncertov. Zvečer ob sedmih, ko se tradicionalno začenjajo koncerti, bo na spletu ta izbor premierno predvajan. S tem bi radi dosegli namen, da se s svojimi poslušalci vsaj vizualno združijo.


 


NAČRTI ZA NAPREJ


»Nihče ne ve, kako dolgo bo to stanje, kot je sedaj, trajalo. Vsaj upamo, da bi se lahko čim prej dobili, da lahko začnemo izvajati vaje v manjših skupinah. Takoj, ko bo možno, imamo v mislih izvedbo serije promenadnih koncertov na prostem po dolini. Na ta način bi se radi ponovno predstaviti naši zvesti publiki. Veseli bomo tudi vsakega nastopa po dolini. Seveda pa septembra začnemo priprave na letni koncert , ki bo januarja 2022,« je še podal Kranjc.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.