banner-728-90
Oglas
menu
Foto: pgdvelenje.si  Foto: pgdvelenje.si

Mestna občina Velenje v 2021 več kot milijon evrov za gasilce


NK, 12.1.2021 6:41:00

Mestna občina Velenje bo v tem letu za izvajanje javne gasilske službe namenila več kot milijon evrov. Financirali bodo plače 15 poklicnih gasilcev, nakup opreme, vzdrževanje gasilskih domov in sofinancirali nakup treh gasilskih vozil. Načrtovana je tudi gradnja heliporta pri Gasilskem domu Velenje.


 


GASILCI KLJUB EPIDEMIJI VES ČAS V POLNI PRIPRAVLJENOSTI


Na območju mestne občine Velenje izvaja javno gasilsko službo sedem prostovoljnih gasilskih društev (PGD) ter Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnik Velenje in Poklicna enota Gorenje, ki delujeta znotraj podjetij. Kljub epidemiji se operativno delo gasilcev ni zmanjšalo, je pa manj dela z mladimi, organizacijskega dela, druženja, tekmovanj ter usposabljanj. Gasilci še vedno skrbijo, da so v dobri operativni formi in pripravljeni na vse izzive, s katerimi se dnevno soočajo. V letu 2019 so gasilske enote PGD na območju mestne občine Velenje opravile 506, v letu 2020 pa 476 intervencij.


 


ZAPOSLILI BODO DVA NOVA POKLICNA GASILCA


Mestna občina Velenje v letošnjem letu za izvajanje javne gasilske službe v skladu z zakonodajo namenja 1.044.000 evrov. Financiranje obsega sredstva za plače 15 poklicnih gasilcev v poklicnem jedru PGD Velenje, od tega dve novi zaposlitvi, sofinanciranje nakupa treh gasilskih vozil, ki jih bodo prejela PGD Škale, PGD Šalek in PGD Velenje in izgradnjo heliporta pri Gasilskem domu Velenje. Precejšen del letošnjih sredstev bo namenjen nakupu opreme ter vzdrževanju gasilskih domov.


 


FINANCIRALI BODO TUDI USPOSABLJANJA PRVIH POSREDOVALCEV


Ker gasilci opravljajo tudi naloge prvih posredovalcev, bodo financirali njihova usposabljanja ter nakup defibrilatorjev in potrebne opreme. Sredstva bodo namenili še zdravniškim pregledom, dekontaminaciji osebne zaščitne opreme, zavarovanju, refundacijam, delu z mladino in izvajanju ostalih nalog javne gasilske službe.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.