banner-728-90
Oglas
menu
Nova tovarna TV aparatov v Velenju v prihodnjem tednu pričenja z rednim obratovanjem. (Foto: arhiv Gorenje group)  Nova tovarna TV aparatov v Velenju v prihodnjem tednu pričenja z rednim obratovanjem. (Foto: arhiv Gorenje group)

Zagnali proizvodnjo v velenjski tovarni TV aparatov Hisense


NK, 8.1.2021 6:11:00

Na območju Gorenja v Velenju se ta teden začenja postopni zagon proizvodnje v novi tovarni TV aparatov, v prihodnjem tednu pa bodo pričeli z rednim obratovanjem. V tovarni Hisense Europe Electronic že dela več kot 350 zaposlenih, do konca januarja pa se bo število zaposlenih predvidoma povečalo na 520.


 


OB POLNI ZMOGLJIVOSTI PROIZVODNJA NA PETIH LINIJAH


V tovarni Hisense Europe Electronic bodo izdelovali televizijske aparate pod blagovno znamko Hisense za evropski trg. Proizvodnja bo potekala v dveh izmenah in v začetku na treh proizvodnih linijah. V prihodnjem mesecu načrtujejo zagon dveh dodatnih linij, ob polni zmogljivosti bo proizvodnja tako potekala na petih linijah.


 


V ZAGONSKI FAZI BODO IZDELALI 800 TV APARATOV DNEVNO


V zagonski fazi prvih tednov bodo predvidoma izdelali okrog 800 TV aparatov dnevno, ko bo vzpostavljena celotna proizvodnja, pa bodo v prvi fazi izdelovali dva milijona televizijskih aparatov letno, nato pa, glede na zahteve trga, proizvodno zmogljivost v naslednjih dveh letih povečevali do skoraj 4 milijonov TV aparatov letno.


 


NAČRTUJEJO DODATNO ZAPOSLOVANJE


Možnost prezaposlitve v TV tovarno so najprej ponudili zaposlenim iz Gorenja, ki so se konec decembra že usposabljali za delo na novih delovnih mestih. Dodatno bodo zaposlovali tudi s trga dela. Že do konca tega meseca bo delo v Hisense Europe Electronic dobilo 80 dodatnih delavcev.


 


TOVARNA TV APARATOV BO ZAGOTOVILA VEČ KOT 500 DELOVNIH MEST


Naložba v tovarno TV aparatov je bila vredna sedem milijonov evrov. Tovarna bo zagotovila več kot 500 delovnih mest, dodana vrednost nove TV tovarne v smeri razvoja regije pa bo tudi možnost vzpostavitve lokalne dobaviteljske mreže, s čimer bo podprla razvoj malega gospodarstva.


 


URADNA OTVORITEV MORDA PRIHODNJI MESEC


Uradno odprtje tovarne TV aparatov načrtujejo v februarju, a je tudi to, kot še marsikaj drugega, odvisno od epidemiološke situacije v Sloveniji.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.