banner-728-90
Oglas
menu
V vrtcu na Rečici ob Savinji bodo odprli razvojni oddelek za otroke, ki potrebujejo posebno obravnavo. (Foto: Amalija Robnik)  V vrtcu na Rečici ob Savinji bodo odprli razvojni oddelek za otroke, ki potrebujejo posebno obravnavo. (Foto: Amalija Robnik)

Zelena luč za odprtje razvojnega oddelka v vrtcu na Rečici ob Savinji


Štefka Sem, 7.1.2021 10:11:00

Na pobudo ravnateljice mozirskega vrtca Mateje Glušič in rečiške županje Ane Rebernik so se zgornjesavinjski župani in županji odločili, da podprejo odprtje razvojnega oddelka za otroke, ki potrebujejo posebno obravnavo. Oddelek bodo odprli v enoti vrtca Lipa na Rečici po pridobitvi vseh potrebnih soglasij. To pa se ne bo zgodilo ta mesec, kot si je želela Rebernikova. V občini Mozirje je bilo treba spremeniti odlok o ustanovitvi Javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Mozirje in mozirski svetniki so spremembo odloka potrdili.


 
USKLAJENI S SOUSTANOVITELJICO

V odlok je bilo potrebno dodati, da vrtec opravlja dejavnost vzgoje in izobraževanja predšolskih otrok ter po novem tudi prilagojen program predšolske vzgoje v dveh notranjih organizacijskih enotah. Spremembo odloka so uskladili s soustanoviteljico Občino Rečica ob Savinji in jo sprejeli po skrajšanem postopku. 


LIKVIDACIJA JZ TKŠM MOZIRJE


Prav tako so svetniki potrdili sklep o likvidaciji Javnega zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino (JZ TKŠM) Mozirje. Zavod je bil ustanovljen leta 2006. Zadnja leta ni deloval, zaposleni so bili prerazporejeni v občinsko upravo, zato delovanja zavoda ni bilo več smiselno in v mozirski občini so se odločili za njegovo likvidacijo.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.