banner-728-90
Oglas
menu
Predstavnik škotskih investitorjev v Sloveniji Janez Mazej (Foto: STA)  Predstavnik škotskih investitorjev v Sloveniji Janez Mazej (Foto: STA)

Škotsko podjetje BSW Timber ne bo gradilo žage na Gomilskem


NK/STA, 28.12.2020 22:04:00

Škotsko podjetje BSW Timber ne bo gradilo žage na Gomilskem, je danes potrdil predstavnik škotskih investitorjev v Sloveniji Janez Mazej. Vzrok po Mazejevi oceni tiči v predolgi časovnici za gradnjo navezovalne ceste do žage, gradnjo žage pa bi zavlekla tudi ustanovljena civilna iniciativa, ki nasprotuje njeni postavitvi. Mazej je ob tem navedel, da imajo v naboru par drugih lokacij po Sloveniji, vendar zadeve ne more komentirati, dokler ne bodo sklenjeni ustrezni dogovori, še poroča STA.


 

OBČINA BRASLOVČE NA LOKACIJI SEDAJ NAČRTUJE GRADNJO DOMA STAREJŠIH OBČANOV


Braslovški župan Tomaž Žohar je medtem za STA povedal, da so od podjetja BSW Timber najprej prejeli pisno obvestilo, da odstopajo od izdelave prostorskega akta za umestitev žage na Gomilskem, potem pa so podpisali še sporazum o prekinitvi vseh medsebojnih obveznosti glede lesnopredelovalnega centra. "Zdaj za to lokacijo pripravljamo podrobnem prostorski načrt za namen izgradnje doma starejših občanov ter oskrbovanih stanovanj," je še dejal Žohar. 


ŽAGA NA GOMILSKEM BI BILA NAJVEČJA V SLOVENIJI


Gradnja velike žage na Gomilskem je bila prvotno načrtovana za leto 2018. Žaga škotskih investitorjev je bila del načrtovanega visokotehnološkega lesnopredelovalnega centra, katerega vrednost je bila ob napovedi naložbe ocenjena na 40 milijonov evrov. Žaga z zmogljivostjo razreza 300.000 kubičnih metrov lesa letno bi bila največja v Sloveniji. Celotna naložba, ki bi po napovedih skupaj prinesla 170 novih delovnih mest, bi obsegala proizvodne komplekse na treh lokacijah. Poleg centra na Gomilskem so načrtovali še peletarno in kogeneracijo na lesno biomaso v Šoštanju ter proizvodnjo palet in lesene embalaže v Letušu.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.