banner-728-90
Oglas
menu
Za poln avto dobrot je zbrala Sabina B. Ambrož. (Foto: Valerija Kerznar)  Za poln avto dobrot je zbrala Sabina B. Ambrož. (Foto: Valerija Kerznar)

Dobrodelnost v decembru tudi za stanovalce in zaposlene Centra starejših Gornji Grad


Štefka Sem, 27.12.2020 6:20:00

Leto 2020 se počasi bliža koncu in za vse je bilo to leto preizkušenj. Še posebej težko je bilo za stanovalce domov starejših, ki so večino leta preživeli v izolaciji, brez stikov z domačimi. Številni posamezniki, društva in podjetniki so z raznimi pozornostmi želeli polepšati praznični mesec tako zaposlenim kot stanovalcem.


 


OD ŽUPANJE, ŠOLARJEV DO KMEČKIH ŽENA


Županja Rečice ob Savinji Ana Rebernik se je spomnila na svoje občane in občane drugih občin, ki bivajo v Centru starejših Gornji Grad. Skupaj s šolarji so jim poslali prav posebna voščila. Članice Društva kmetic Zgornje Savinjske doline, aktiva iz Bočne, so se odločile, da napečejo pecivo za stanovalce in zaposlene. Dobrodelnost jim ni tuja, saj se ob raznih dogodkih rade odzovejo, spečejo pecivo ali pripravijo kaj drugega.


 


DOBRODELNA AKCIJA ŠTEVILNIH


Tudi podjetnica in predsednica sekcije gostincev pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Mozirje Sabina B. Ambrož je skupaj s posamezniki in drugimi podjetniki ves mesec zbirala prispevke za center. Domače dobrote, sadje, pripomočki za osebno nego in razna darilca, katerih se je nabralo za poln avtomobil, so razveselila vse. Ambroževa vsako leto izbere ustanovo in posameznike in jim polepša praznike. Obdarovanje starostnikov pa bo postalo kar stalnica, saj meni, da so le-ti v družbi nemalokrat pozabljeni. Še posebej lepo jih je bilo obdarovati letos, ko je za njimi res težko leto, saj pogrešajo stike in so osamljeni.


 


deos-gg-bozic-2-foto-valerija-kerznar


Bočanke so v center dostavile domače sladke dobrote. (Foto: Valerija Kerznar)


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.