banner-728-90
Oglas
menu
Skodelice predstavljajo inovativno in okolju prijaznejšo alternativo plastični embalaži.  Skodelice predstavljajo inovativno in okolju prijaznejšo alternativo plastični embalaži.

Mlada Velenjčana trgu predstavila prve jedljive skodelice za napitke


NK, 26.12.2020 6:37:00

Podjetje Cupffee Slovenija sestavljata dva mlada podjetnika iz Velenja, Nik Bračič in Timotej Brunšek. Njuna podjetniška pot je stara že nekaj let, večino časa pa sta se ukvarjala z iskanjem rešitev, ki bi pozitivno vplivale na količino odpada, predvsem odpadne embalaže v družbi. Podjetje Cupffee Slovenija sta tudi ob mentorski pomoči SAŠA inkubatorja - kjer sta še vedno aktivna člana - uspela ustanoviti šele pred kratkim.


 


SKODELICA JE LAHKO TUDI OKUSEN PRIGRIZEK


Cupffee je edina jedljiva vafljeva skodelica na trgu, ki je namenjena serviranju toplih in hladnih napitkov ter pijač. Njen namen je na kreativen in zabaven način predstaviti inovativno in okolju prijazno rešitev, ki zmanjšuje potrebo po plastičnih izdelkih, predvsem tistim za enkratno uporabo. Skodelice Cupffee so nevtralnega, rahlo sladkastega okusa, ki ne vpliva na okus nalite tekočine. So primerne za vegane in otroke, brez gensko spremenjenih organizmov ter v celoti biorazgradljive. Služijo tudi kot prigrizek, saj jih lahko uporabnik po pitju v celoti poje.


 


cupffee-2-foto-osebni-arhiv 


 


NALITE TEKOČINE NE PREPUŠČAJO DO 10 UR


Skodelice Cupffee kljub naliti tekočini ostanejo hrustljave do 40 minut, vsebine pa ne prepuščajo tudi do 10 ur. Za zagotavljanje higiene imajo papirnat ročaj ter ovoj, ki preprečuje stik s podlago in morebitnimi drugimi osebami.


 


PODJETNIKA ŽELITA PRISPEVATI K VAROVANJU OKOLJA


Cilj podjetja in skodelic Cupffee je zmanjšati količino plastičnega odpada, zmanjšati potrebo po izdelkih za enkratno uporabo oz. le-tem predstaviti okolju prijazno alternativo. "S tem želiva dodati svoj prispevek k varovanju okolja in k temu spodbuditi tudi druge," sta še povedala podjetnika.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.