banner-728-90
Oglas
menu
»Tamali« tabor je za udeležence vedno posebno doživetje. (Foto: Aljaž Krznar)  »Tamali« tabor je za udeležence vedno posebno doživetje. (Foto: Aljaž Krznar)

Planinsko društvo Gornji Grad tudi letos organiziralo pohode in tabore


Štefka Sem, 25.12.2020 7:00:00

Planinsko društvo Gornji Grad šteje 254 članov preko Planinske zveze Slovenije in 30 internih članov. Društvo sestavlja sedem odsekov: mladinski, markacijski, vodniško – izletniški, gorniški in smučarski, odsek veteranov ter odsek za varstvo gorske narave. Predsednik je od letošnjega februarja Aljaž Krznar, in kot je povedal, so letos izvedli le tretjino načrtovanih aktivnosti.


 


V ZIMSKEM ČASU ZELO AKTIVNI


V januarju so bili gornjegrajski planinci zelo aktivni. Kar nekaj pohodov in izletov so izvedli. Šli so na Grmado in Tolsti Vrh, na Menino in Katschberg. Februarja so šli na Čreto in marca na Slevec. Njihove aktivnosti je preprečila epidemija novega koronavirusa do junija, ko so šli na pohod na Goro Oljko, julija pa v Kamniško Bistrico. Z aktivnostmi so nadaljevali v septembru, ko so šli na Golte in Peco.


 


»TAMAL« TABOR NI IZOSTAL


Izvedli so tudi zimovanje na Menini, ki se ga je udeležilo deset osnovnošolcev in pet vodnikov, ki so skrbeli za nemoten potek. V času poletnih počitnic so izpeljali taborjenje »tamal« tabor, ki je letos potekal v Završnici. Vodja taborjenja je bil Rudi Nadlučnik, ki je s pomočjo desetih vodnikov uspešno izpeljal eno največjih akcij društva v tem letu. V Završnici se je za tem nadaljevalo društveno taborjenje, ki je bilo namenjeno vsem članom planinskega društva. Slednjega se je udeležilo 18 odraslih članov.


 


VETERANI ZA ZGLED


V zelo aktivnem veteranskem odseku se starejši člani po dogovoru z vodnikom Frančkom Pahovnikom odpravljajo na enodnevne izlete po okoliškem hribovju. Ponovno želijo obuditi družinske izlete, zato v sodelovanju z Osnovno šolo Frana Kocbeka Gornji Grad usklajujejo urnike in poskušajo gore čim bolj približati mladim družinam, predvsem pa otrokom.


 


SKRBELI TUDI ZA DOM IN BIVAK


Društvo je lastnik Doma na Menini in bivaka na Kalu. Opravili so nujna dela na Menini, kot so spravilo drv in urejanje okolice. Večji poudarek je bil na bivaku na Kalu, kjer so menjali akumulatorski polnilnik ter fotovoltaične celice na strehi bivaka. Kot vsako leto so se člani in vodniki udeleževali izobraževanj in izpopolnjevanj. Letos sta se dveh izpopolnjevanj za vodnike v zimskih razmerah udeležila dva člana.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.