banner-728-90
Oglas
menu
V Zgornjesavinjskem zdravstvenem domu Nazarje vse dejavnosti tečejo varno in nemoteno. (Foto: UK)  V Zgornjesavinjskem zdravstvenem domu Nazarje vse dejavnosti tečejo varno in nemoteno. (Foto: UK)

ZD Nazarje: Le ena potrjena okužba na testiranju zaposlenih kaže, da uspešno obvladujejo stanje


Štefka Sem, 24.12.2020 8:50:00

V Zgornjesavinjskem zdravstvenem domu Nazarje v teh dneh veliko pozornosti namenjajo izvajanju preventivnih testiranj s hitrimi antigenskimi testi (HAGT). Glede na precej razširjeno prisotnost virusa v Zgornji Savinjski dolini želijo z množičnimi hitrimi testiranji predvsem zaščititi okolja v delovnih organizacijah. V tem tednu so izvedli množično testiranje vseh zaposlenih v zdravstvenem domu, kjer so odkrili eno novo okužbo ali samo 1,3 odstotka zaposlenih, kar je izjemno dober podatek in kaže na to, da uspešno obvladujejo stanje v zdravstvenem domu.


 


ZAGOTAVLJAJO VARNOST


»S tega vidika torej ni nobenih zadržkov, da ne bi mogli nuditi celotne in varne zdravstvene oskrbe. S tem želimo tudi spodbuditi vse paciente, da ne oklevajo z obiskom zdravnikov, v kolikor jih potrebujejo,« je sporočila direktorica doma Božena Herzog. Z dobro organizacijo dela in izvajanjem vseh preventivnih ukrepov zagotavljajo, da vse njihove dejavnosti tečejo varno in nemoteno.


 


PODJETJA ZELO ODGOVORNA


Poleg tega so v tem tednu izvedli prvo preventivno testiranje vseh zaposlenih v podjetju KLS Ljubno, kjer je kar 99 odstotkov zaposlenih uspešno opravilo hitri test za bolezen covid-19. »V primerjavi z drugimi podobnimi množičnimi testiranji v državi je to res odličen podatek, ki je posledica velike odgovornosti in pozornosti, ki jo podjetje namenja preventivnim ukrepom, seveda pa tudi odgovornosti vseh zaposlenih v tem podjetju.« Podobno z izvajanjem vseh ukrepov uspeva tudi podjetju BSH Hišni aparati Nazarje, s katerim prav tako intenzivno sodelujejo.


 


PREVENTIVNA HITRA TESTIRANJA


Nenazadnje so to konkretni dokazi, da je z doslednim spoštovanjem vseh ukrepov možno preprečevati širjenje virusa tudi v delovnih organizacijah in da delovno mesto ni nujno tvegano mesto za okužbo. V prihodnjih tednih načrtujejo še več prostovoljnih preventivnih hitrih testiranj vseh zainteresiranih in tudi s tem prispevati k omejevanju širjenja virusa. »V Zgornjesavinjskem zdravstvenem domu Nazarje verjamemo, da nam bo uspelo epidemijo v dolini uspešno zajeziti in tako čim prej zaživeti s čim manj omejitvami v vsakdanjem življenju,« je zaključila Herzogova.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.