banner-728-90
Oglas
menu
Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)  Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Prevarantki oškodovali dva moška za 164.000 EUR


NK/PU Celje, 24.12.2020 6:05:00

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski, stari 18 in 32 let. Mlajša storilka je doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi.


 


Z ŽRTVAMI VZPOSTAVILI STIK PREK SPLETNIH PORTALOV


32-letnico so policisti v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše pa do sedaj še niso obravnavali. Storilki, ki sta pri goljufijah sodelovali, sta stike z oškodovanci vzpostavili s pomočjo različnih spletnih portalov ter oglasnih rubrik kot so ona- on, ona išče njega, on išče njo in najverjetneje tudi drugih. Predstavljali sta se z lažnimi imeni. Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga imena.


 


S PRIKAZOVANJEM LAŽNIH ZGODB DO NAJMANJ 164.000 EUR


Goljufinji sta s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav ali da potrebujeta denar za študij, v zadnjih treh letih dva oškodovanca z območja Policijske uprave Celje prepričali, da sta jima bodisi podarila, bodisi posodila najmanj 164.000 EUR. Moška sta jima denar izročala na različnih mestih, kjer sta se z njima dobivala.


 


POLICIJA POZIVA K PRIJAVI TUDI MOREBITNE OSTALE OŠKODOVANCE


Policija poleg tega zbira obvestila še za primer oškodovanja moškega z območja Policijske uprave Maribor. Tudi njega sta najverjetneje oškodovali za več deset tisoč EUR. Ker obstaja sum, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram, še več, pozivajo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijskih postajah, kjer prebivajo.


 


GROZI JIMA ZAPORNA KAZEN


Obema so policisti že odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjena kazniva dejanja jima grozi zaporna kazen od enega do osmih let.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.