banner-728-90
Oglas
menu
Foto: Pixabay  Foto: Pixabay

V zadnjem tednu osem pijanih voznikov povzročilo prometne nesreče v Savinjski


NK / PU Celje, 23.12.2020 9:05:00

Alkohol je med vozniki na Celjskem in Koroškem še vedno vse preveč prisoten. Samo v zadnjem tednu dni so policisti obravnavali osem prometnih nesreč, ki so jih povzročili pijani vozniki. Stopnje alkoholiziranosti so bile pri večini zelo visoke.


 


V ZADNJEM TEDNU ZASEGLI 13 VOZIL


Izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti in vožnjo pod vplivom prepovedanih substanc policija beleži v zadnjih dneh tudi pri kontrolah cestnega prometa. V izjavi za javnost so sporočili, da praktično ne mine dan, ko na našem območju ne bi bilo potrebno zasegati vozil. V zadnjem tednu so voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj zasegli 13 vozil.


 


VIŠJA KOT JE STOPNJA ALKOHOLIZIRANOSTI, VIŠJA JE VERJETNOST ZA POVZROČITEV PROMETNE NESREČE


Žal je uživanje alkohola v Sloveniji še vedno prepogosto družbeno sprejemljivo. Alkohola se mnogi poslužujejo ob različnih priložnostih, tako veselih kot žalostnih in kar je najhuje po vsem tem še sedejo za volan. Policija zato ponovno opozarja, da alkohol izjemno negativno vpliva na človekovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost, da bomo udeleženi v prometni nesreči. Z višanjem stopnje alkohola v organizmu se verjetnost za povzročitev prometne močno veča.


 


ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA PREPOGOSTO UMIRAJO NEDOLŽNI LJUDJE


Policisti sporočajo, da se bodo tudi v prihodnje trudili ozavestiti ljudi, da vožnja motornega vozila in alkohol ne gresta skupaj. Vožnja pod vplivom alkohola je nadvse odklonsko dejanje, zaradi katerega prepogosto umirajo nedolžni ljudje. Vse voznike zato znova pozivajo, naj vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, si naj najdejo prevoz.


 


Na Savinjskem in Koroškem bodo v prihajajočih prazničnih dneh, na voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, še posebej pozorni, še sporočajo.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.