savinjske novice
Oglas
menu
Zgodbici Palček iz čedre lahko otroci prisluhnejo na spletni strani YouTube. (Foto: youtube.com)  Zgodbici Palček iz čedre lahko otroci prisluhnejo na spletni strani YouTube. (Foto: youtube.com)

Video: Palček v čedri izpod Menine odšel na Youtube


TG


Mozirska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je v sodelovanju s Kulturno umetniškim klubom (KUK) Potovke pripravila animacijo zgornjesavinjske pripovedke, nastale pod Menino planino. Gre za zgodbo Palček v čedri, ki jo je zapisal pisatelj Lojze Zupanc, dogaja pa se v Dolu, vasico pod Menino.


 


PRAVLJICO PRVOTNO NAMERAVALI POSNETI V ŽIVO


Animirana pravljica, ki je nastala v produkciji Roka Rakuna, je bila na priljubljeni spletni strani za izmenjavo videoposnetkov YouTube premierno predvajana v začetku meseca, na Ta veseli dan kulture. Pravljico, ki jo pripovedujeta člana KUK Potovke Urban Hrastnik in Laura Kladnik, so prvotno nameravali posneti v živo. Ker to zaradi letošnjih razmer ni bilo mogoče, so se ustvarjalci odločili za takšen virtualni korak.


 


LJUDSKA ZGODBA IZVIRA IZ NAŠE DOLINE


Posnetek je tako sedaj dosegljiv na YouTubu, kjer si ga lahko ogledajo vsi mali in veliki ljubitelji zgodb. Ta je še toliko bolj posebna, saj je to ljudska zgodba, ki izvira iz naše lepe Zgornje Savinjske doline.


  


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.