banner-728-90
Oglas
menu
Foto: osebni arhiv  Foto: osebni arhiv

Najljubša disciplina Nejca Naraločnika je smuk, kar kaže z rezultati


Štefka Sem, 20.12.2020 6:02:00

Nejc Naraločnik je 21-letni alpski smučar z Ljubnega ob Savinji, član Smučarskega društva Beli Zajec. Je tudi član moške C reprezentance in nastopa na tekmah evropskega pokala. Pretekli teden je na dveh smukih v Santa Caterini v italijanskih Dolomitih zabeležil odlična rezultata, in sicer 8. in 13. mesto. V smuku za italijanski pokal na istem prizorišču je osvojil 12. mesto. Nejc je tudi mladi športnik Zgornje Savinjske doline v letih 2016, 2018 in 2019.


 


NA PRIPRAVAH Z A EKIPO


Nejc v zadnjih letih nastopa na evropskem pokalu in na tekmah FIS. Na pripravah v Južni Ameriki se je že tri leta zapored pridružil najboljšim slovenskim tekmovalcem v hitrih disciplinah. Bil je udeleženec mladinskega svetovnega prvenstva in zimskih olimpijskih iger mladih in olimpijskega festivala evropske mladine v Turčiji, kjer je bil zastavonoša in od koder se je vrnil s srebrno kolajno z ekipne paralelne veleslalomske tekme.


 


ŠTEVILNI NASLOVI DRŽAVNEGA PRVAKA


Letos tekem za državno prvenstvo zaradi prepovedi tekmovanj niso izvedli. V sezoni 2018/2019 je med starejšimi mladinci osvojil naslov državnega prvaka v smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji, v veleslalomu je bil drugi, med člani je bil tretji v smuku in alpski kombinaciji. Leto poprej je bil državni prvak v treh disciplinah veleslalomu, superveleslalomu in smuku ter prav tako tretji med člani v smuku.


 


nejc-naralocnik-foto-osebni-arhiv


Nejc Naraločnik (v sredini) z glavnim trenerjem Gašperjem Markičem (desno) in serviserjem Boštjanom Delalutom. (Foto: osebni arhiv)


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.