banner-728-90
Oglas
menu
Generalni direktor KLS Ljubno Bogomir Strašek: »Oktobra smo imeli rekordno prodajo. Nikoli v zgodovini podjetja še nismo v enem mesecu prodali toliko.« (Foto: ŠS)  Generalni direktor KLS Ljubno Bogomir Strašek: »Oktobra smo imeli rekordno prodajo. Nikoli v zgodovini podjetja še nismo v enem mesecu prodali toliko.« (Foto: ŠS)

Bogomir Strašek, KLS Ljubno: V prvem polletju znižanje naročil, v oktobru rekordna prodaja


Štefka Sem, 18.12.2020 6:02:00

Podjetje KLS Ljubno, zlata gazela leta 2011 in največja strojna tovarna v Sloveniji, je specializirano za izdelavo obročev za zagon motorjev in pogon električnih avtomobilov. V podjetju, ki ima 220 robotov in kjer uvajajo novo generacijo digitaliziranih robotov v logistiki, jih kriza, ki jo je prinesel novi koronavirus, ni preveč hudo prizadela. Kljub slabim obetom v spomladanskem času jim je v mesecu oktobru uspelo doseči rekordno prodajo. Obdobje, ko naročil ni bilo veliko, so izkoristili za razvoj novih proizvodnih procesov in proizvodov ter usposabljanje sodelavcev. O poslovanju, načrtih in tudi o projektu gazele smo se pogovarjali z generalnim direktorjem Bogomirjem Straškom.


 


- Lani v takšnem času ste ugotavljali, da imate v podjetju KLS Ljubno za sabo odlično leto, še boljše rezultate ste pričakovali letos. Kaj lahko sedaj v decembru rečete, kakšno leto je za vami?


Ni veliko več neznank, kakšno bo letošnje leto. Za nami je dobro leto glede na to, kako težke so bile letošnje razmere. Imeli smo dve izstopajoči težavi, veliko zmanjšanje naročil v spomladanskem času in velika odsotnost sodelavcev v drugem valu epidemije covida-19. V času od marca do junija smo izgubili 50 odstotkov načrtovane prodaje. V mesecu maju so nam naročila padla na 25 odstotkov. Takrat zaradi bolezni nismo imeli veliko odsotnih sodelavcev. Sedaj imamo dvakrat več odsotnih ljudi, veliko več je bolniških izostankov, pa ne-le zaradi covida-19, naročila pa so velika. Nekaj dela smo v jesenskem času celo prevzeli konkurentom.


 


- Kakšen bo letošnji promet v primerjavi z lanskim?


Velik padec prodaje v prvem polletju smo z dobrim delom v drugem polletju ublažili. Letos bomo končali leto z desetodstotnim padcem prodaje glede na lansko leto. Ob vseh težavah z naročili in z delom zaradi novega koronavirusa smo z rezultati zadovoljni. Pomembno je, da smo tudi v teh težkih razmerah obdržali odličnost na svetovnem trgu in da zaposlenih nismo odpuščali. Prejšnji mesec smo celo zaposlili dvanajst novih sodelavcev. Spomladi smo ocenjevali, da bo naša prodaja okrog 25 odstotkov nižja od lanske, sedaj kaže, da bo padec le desetodstotni. Od julija dalje smo delali dobro na osnovi povečanih naročil. Oktobra smo imeli rekordno prodajo. Nikoli v zgodovini podjetja še nismo v enem mesecu prodali toliko.


 


- Ste letos kaj gradili, postavljali nove linije?


V tem času smo dokončali objekte, ki smo jih začeli graditi lani in letos. Do konca leta bomo zgradili še parkirni prostor. Na delu obstoječega parkirišča bomo naslednje leto postavili novo proizvodno halo. V posodobitev strojev in opreme smo tudi veliko vlagali. V glavnem smo zaključili prvo fazo tehnološke opreme tudi za novi program zobatih obročev za pogon za električna vozila in še za druge proizvode s tega področja, osvojili smo tudi več novih procesov. Pripravljeni smo na serijsko proizvodnjo novih proizvodov. Proizvodni postopki za nov program so zelo zahtevni in zato smo za razvoj in nabavo strojev porabili veliko sredstev. Veseli nas, da smo že bili nominirani za dobavitelja pri velikem globalnem proizvajalcu električnih avtomobilov. V to smer gre naš nadaljnji razvoj. V naslednjih desetih letih bo program zobatih obročev za pogon električnih vozil naš nosilni program.


 


Nadaljevanje pogovora preberite v tiskani izdaji Savinjskih novic, ki izide danes, 18. decembra.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.