banner-728-90
Oglas
menu
Timi Zajc za slabo pripravljenost tekmovalcev javno krivi trenerja, SZS ga je zato sredi tekmovanja poslala domov. (Foto: Instagram profil timizajc)  Timi Zajc za slabo pripravljenost tekmovalcev javno krivi trenerja, SZS ga je zato sredi tekmovanja poslala domov. (Foto: Instagram profil timizajc)

Polete v Planici zasenčila izključitev Zajca in odhod trenerja Bertonclja


Štefka Sem, 17.12.2020 8:04:00

Svetovno prvenstvo v poletih v Planici je prineslo novega svetovnega prvaka Karla Geigerja ter zmagovalno norveško ekipo, odneslo pa 20-letnega člana SSK Ljubno ob Savinji BTC Timija Zajca in glavnega trenerja slovenske reprezentance Gorazda Bertonclja. Tekmovanje je prvič potekalo pod žarometi in brez obiskovalcev zaradi pandemije koronavirusa.


 


EKIPA ČETRTA


Slovenski letalci so bili v Planici vedno zelo konkurenčni, letos pa se ne morejo pohvaliti z dobrimi rezultati. Najboljši v posamični preizkušnji je bil Anže Lanišek na dvanajstem mestu, ekipa je osvojila četrto mesto. Timi Zajc je prvi dan tekmovanja opravil dva slaba poleta in po polovici boja za naslov svetovnega prvaka končal šele na 27. mestu. To je bil tudi razlog njegovega kritičnega sporočila na Instagramu.


 


ZAJC VALI KRIVDO NA TRENERJE


Zajc je zapisal, da je za slabo pripravljenost kriv trener Gorazd Bertoncelj in bi za to moral tudi odgovarjati. Vodstvo Smučarske zveze Slovenije (SZS) se je še isti večer sestalo in Zajca izključilo s svetovnega prvenstva, trener Bertoncelj pa je prvenstvo zapustil na lastno željo. Zajc je pozneje v izjavi za RTV Slovenija povedal, da so tekmovalci že aprila izrazili svoje nezadovoljstvo, a niso nič dosegli. Prav tako je povedal, da si je že pred dvema letoma prizadeval za samostojno ekipo.


 


ŽELEL VEČ TRENINGOV


Med vrsticami je mladi tekmovalec dal vedeti, da je želel še več trenirati, a ni smel, izpostavil je pomanjkljivo fizično pripravljenost. »Vse poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim, da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moraš pri nas delati tako, kot rečejo, sicer si izključen iz reprezentance. Zato hočem, da glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev,« je bil brez dlake na jeziku. Zanimivo je, da se je v njegov bran postavil nekdanji skakalec Primož Ulaga, Zajčevi sotekmovalci pa dogajanja niso želeli komentirati.


 


OPRAVIČILO ZAJCA


V ponedeljek se je Zajc preko svojega matičnega kluba opravičil za izjavo, ki je, kot je povedal, bila zapisana v afektu po velikem čustvenem razočaranju nad skoki. Opravičilo je v njegovem imenu javnosti posredoval generalni sekretar ljubenskega kluba Rajko Pintar. V klubu so ravnanje tekmovalca ocenili za nesprejemljivo, so pa mnenja, da mu je vseeno treba omogočiti nadaljevanje športne poti. Z Zajcem se je vodstvo ljubenskega kluba sestalo v torek. Na smučarski zvezi so se medtem odločili, da se Bertoncelj ne bo vrnil na mesto glavnega trenerja, ampak bo skakalce do konca sezone vodil njegov pomočnik Robert Hrgota.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.