banner-728-90
Oglas
menu
Snovalci predpraznične zgodbe v parku so namestili kar 1,6 milijona barvnih lučk.  Snovalci predpraznične zgodbe v parku so namestili kar 1,6 milijona barvnih lučk.

Med pravljičnimi lučkami skoraj polovica Mozirjanov


Tekst in foto: Benjamin Kanjir, 16.12.2020 6:00:00

Upravljavci Mozirskega gaja bi morali v skladu s tradicijo zadnjih let v času prvega decembrskega vikenda odpreti vrata parka in vanj povabiti širno Slovenijo. Kot vse podobne dogodke je tudi tradicionalno Božično bajko Slovenije ustavila epidemija covida-19. Kljub temu so snovalci predpraznične zgodbe v parku namestili kar 1,6 milijona barvnih lučk. Ob četrtkovi sprostitvi ukrepov, ki je omogočila odprtje parkov in podobnih objektov, se je Darko Bele s sodelavci odločil, da Gaj odpre na nedeljski večer in vanj povabi Mozirjane. Ker omejitev gibanja na občine še vedno velja, so domačini trenutno edini, ki smejo občudovati zgodbo, ki jo v parku gradijo že peto leto zapored. Na dan otvoritve vsakič najprej povabijo domačine na brezplačen ogled.


 


GAJ OKRAŠEN NAJLEPŠE DOSLEJ


Priložnost za sprehod med letos še posebno pisanimi okrasitvami objektov, dreves, različnih aranžmajev je izkoristila skoraj polovica občanov, seveda z upoštevanjem navodil in priporočil NIJZ. Zadovoljstvo ob ogledu zato ni bilo vidno z obrazov, ki so jih pokrivale zaščitne maske, marsikdo pa se je ob odhodu zahvalil Beletu za res prekrasne osvetlitve.


 


 bozicna-bajka-foto-2-kanjir


Priložnost za sprehod med pisanimi okrasitvami objektov, dreves, različnih aranžmajev je izkoristila skoraj polovica občanov.


 


ZA DVA MESECA PODALJŠAN ČAS BAJKE


Ob sprostitvi ukrepov prepovedi prehajanja občinskih meja bo bajka sprejela obiskovalce tudi od drugod. Glede na obisk iz preteklih let se je dogodek več kot odlično prijel. Organizatorji so se zato odločili, da se letošnja zgodba ne bo zaključila že prve dni januarja, ampak bo trajala še prva dva meseca novega leta. Seveda če in ko bo to dovoljevala epidemiološka situacija.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.