savinjske novice
Oglas
menu
Cesta skozi Loke, ki vodi do zbirnega centra in deponije ob reki Savinji je vedno bolj obremenjena. (Foto: arhiv JP Komunala Mozirje)  Cesta skozi Loke, ki vodi do zbirnega centra in deponije ob reki Savinji je vedno bolj obremenjena. (Foto: arhiv JP Komunala Mozirje)

So vozniki tovornjakov Komunale skozi naselje Loke pri Mozirju res prehitri?


Benjamin Kanjir, 8.12.2020 5:25:00

Na socialnem omrežju Facebook se je 5. decembra pojavil anonimen zapis, v katerem je pisec ali piska zapisal, da tovornjaki Komunale dirjajo skozi Loke, ″ker očitno z nove lokacije oskrbujejo zimske ceste.″ Ali je kaj na tem, smo povprašali direktorja JP Komunala Mozirje Andreja Kladnika. Slednji pravi, da je promet sicer iz leta v leto večji, saj sta, tako čistilna naprava, kot deponija kosovnih odpadkov, v polnem obratovanju.


 


DEPONIJO POSIPNEGA MATERIALA ZA CESTE PRESELILI IZ SPODNJE REČICE V LOKE


Na deponijo lahko vsakdo pripelje svoje kosovne odpadke in tega se občani dobro poslužujejo. Ker je tega vse več, je s tem vedno bolj obremenjena tudi cesta skozi Loke, ki vodi do zbirnega centra in deponije ob reki Savinji. Kar pa se tiče tovornjakov komunalnega podjetja, Kladnik pravi, da se število prevozov na tej cesti drastično ne povečuje. Res pa je, da so deponijo posipnega materiala za opravljanje zimske službe iz Sp. Rečice, kjer so imeli prostore v najemu, prestavili v svojo novo zgrajeno deponijo ob zbirnem centru v Lokah. Torej je tudi zaradi tega kakšen prevoz več, ne pa tako, da bi bila njihova vozila zavoljo tega ves čas na tej cesti. Je pa dejstvo, da je zaenkrat ta cesta edina povezava deponije z regionalno cesto.


 


ZAPOSLENE BODO POZVALI K STRPNI IN UMIRJENI VOŽNJI


Kar se tiče same hitrosti njihovih voznikov, so znane omejitve, ki jih moramo vsi, ne le njihovi vozniki, spoštovati. Oni sami so odgovorni za svoje vedenje na cesti in če slučajno kdo prekorači hitrost in je pri tem ujet na merilnik hitrosti, kazensko in finančno sam odgovarja. Je pa vsled tega Kladnik zatrdil, da bodo nemudoma še dodatno opozorili vse svoje zaposlene k strpni in umirjeni vožnji čez naselje, prav tako pa bodo preko sledilnih nadzornih naprav, ki so vgrajene v vozila, preverili podatke o hitrosti in gibanju le teh.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.