savinjske novice
Oglas
menu
Rekonstrukcija poligona je zajemala zunanjo ureditev, dograditev asfaltne površine in ureditev kanalizacije (odvodnjavanje padavinski odpadnih vod iz območja). (Foto: arhiv MOV)  Rekonstrukcija poligona je zajemala zunanjo ureditev, dograditev asfaltne površine in ureditev kanalizacije (odvodnjavanje padavinski odpadnih vod iz območja). (Foto: arhiv MOV)

V Velenju prenovili poligon šole vožnje


NK, 3.12.2020 6:02:00

V Velenju so zaključili z rekonstrukcijo poligona šole vožnje pri Škalskem jezeru. Ta je bila nujna za ohranitev izpitnega centra v Velenju, ki ga med drugim koristi tudi veliko Zgornjesavinjčanov, saj je naši dolini najbližji.


 


Šole vožnje morajo v skladu z Zakonom o voznikih zagotavljati neprometno površino, na kateri se lahko kandidati za voznike na varen in z ostalim prometom neobremenjen način naučijo najbolj osnovnih spretnosti in tehnik vožnje, preden se z učiteljem vožnje podajo v cestni promet. Obstoječi poligon je bil premajhen in je le pogojno zadostoval za preizkus kandidatov iz tehnike vožnje z motornimi kolesi, pri usposabljanju kandidatov vozniške kategorije B pa uporaba vadbene površine ni bila možna.


 


 


Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.