savinjske novice
Oglas
menu
Izšla je nova slovenska slikanica Kje je Božiček? in v prvem tednu požela toliko navdušenja, da je v pripravi njen ponatis. (Foto: osebni arhiv)  Izšla je nova slovenska slikanica Kje je Božiček? in v prvem tednu požela toliko navdušenja, da je v pripravi njen ponatis. (Foto: osebni arhiv)

Celjan Andraž Pušnik izdal slikanico Kje je Božiček?, ki po enem tednu že čaka na ponatis


NK, 27.11.2020 8:04:00

V popolni tajnosti je zadnji dve leti nastajala knjiga z božično pravljico Kje je Božiček?. Njen avtor je 22-letni Celjan Andraž Pušnik, ki je zgodbo priredil po istoimenski avtorski gledališki predstavi. Knjiga je po enem tednu že skoraj razprodana in čaka na ponatis.


 


KNJIGA JE V CELOTI DELO DOMAČIH USTVARJALCEV


Njena posebnost je v celoti izvirno in avtorsko delo domačih ustvarjalcev. Istoimenska gledališka predstava, ki je osnova za knjigo, je bila prvič uprizorjeni leta 2018. Avtor Andraž Pušnik je javnosti bolj poznan kot radijec, snemalec in fotograf. Ilustracije za knjigo je v akvarelni tehniki ustvarila Špela Kumer.


 


AVTOR KNJIGE ŽELI SPODBUDITI K RAZMISLEKU O PRAVEM POMENU PRAZNIKOV


»Knjiga je dozorevala približno 2 leti in je dobila precej drugačno zgodbo od prvotne gledališke predstave. Če je bil cilj igre spraviti publiko v smeh, želim s knjigo spodbuditi k razmisleku o pravem pomenu praznikov. V resnici smo mi sami darilo, ki ga lahko nekomu podarimo s tem, ko si zanj vzamemo čas,« je povedal Pušnik ob predstavitvi prvenca.


 


GLAVNA JUNAKA ZGODBE STA MATIC IN ZARJA


V slikanici se glavna junaka Zarja in Matic odpravita iskat Božička v želji, da bi ta Maticu prinesel nove barvice, ki mu jih je uničil znanec iz mesta. Na poti srečata bogatega berača, okroglega sprevodnika, namrgodenega škrata in ko končno prispeta na cilj... No, naj nadaljevanje ostane božična skrivnost do prvega branja.


 


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.