banner-728-90
Oglas
menu
Direktorica VDC SAŠA Darja Fišer: »Stiske so bile, a iz vsega smo izšli močnejši in še bolj povezani.« (Foto: TG)  Direktorica VDC SAŠA Darja Fišer: »Stiske so bile, a iz vsega smo izšli močnejši in še bolj povezani.« (Foto: TG)

Vsi stanovalci mozirske enote VDC SAŠA v beli coni, okuženih ni več


Štefka Sem, 18.11.2020 8:04:00

Direktorica Varstveno delovnega centra SAŠA Darja Fišer nam je sporočila same pozitivne novice. V bivalni enoti v Mozirju so v beli coni, kar pomeni, da nimajo več nobenega covid-19 pozitivnega varovanca. En uporabnik je sicer hospitaliziran, a ni čisto gotovo, da zaradi covida-19. Že pred tem so pri njem reševali zdravstveno situacijo, a tudi njemu gre dobro in ga v kratkem pričakujejo nazaj. Med zaposlenimi je samo še ena oseba doma, ker je bila pozitivna na novi koronavirus. Imajo nekaj oseb v bolniškem staležu, ki niso vezani na covid-19.


 


TEŽAV S PROSTOROM NIMAJO


»Še vedno imamo v zgornjem prostoru na razpolago celotno nadstropje, ki ga imamo trenutno v najemu, kjer lahko vzpostavimo sivo ali rdečo cono. Tako je bilo tudi ves čas, ko smo bili v akutnem času. Zelo smo hvaležni, da smo v tej stavbi, ki nam nudi takšen potencial, da smo uporabnikom lahko nudili čim kakovostnejšo oskrbo, saj ni bilo potrebno preseljevanja na nobeno drugo lokacijo. Zamenjali so le sobo v nadstropju. Tako je bilo bivanje in okrevanje toliko lažje. Zahvala na tem mestu lastniku prostorov Juriju Maleševiču, s katerim dobro sodelujemo že od prvega dne in tudi v tej težki situaciji nam je pomagal,« je povedala Fišerjeva.


 


SODELOVANJE Z EPIDEMIOLOGI


V vsem tem času so tesno sodelovali z epidemiologinjo Alenko Trop Skaza, ki je bdela nad njimi. Prav tako z regijskim koordinatorjem, zdravnikom Davorinom Benkom in članico regijske koordinatorice Vesno Jurkošek. Darja Fišer je dejala: »V tej situaciji se moram posebej toplo zahvaliti direktorici Zgornjesavinjskega zdravstvenega doma Boženi Hercog, s katero smo bili ves čas v stiku in imeli vso zdravstveno pomoč, ki smo jo potrebovali – od jemanja brisov do hitrega sporočanje rezultatov. Dogovorili smo se tudi, da bo osebna zdravnica našim uporabnikom za našo enoto odslej Ljiljana Potkonjak Panič, s katero se starši in skrbniki že dogovarjajo.«


 


DNEVNEGA VARSTVA NE IZVAJAJO


Še vedno imajo omejitev pri izvajanju dnevnega varstva, tako izvajajo svetovanje le na daljavo in tako nudijo podporo uporabnikom in staršem, ki se obrnejo na njih. Zato imajo dovolj zaposlenih za enoto. »Nujno se moram na tem mestu zahvaliti tudi vsem zaposlenim, ki so v izrednih razmerah v rdeči in sivi coni pokazali izjemen pogum, da so se soočili z vso varovalno opremo, ki je sicer nikoli niso potrebovali pri svojem delu. Sedaj, ko delamo spet v ustaljenih tirnicah, je lažje. Del zaposlenih, ki niso razporejeni v bivalni enoti, so v manjšem deležu v svojih matičnih enotah, kjer je potrebno pripraviti in odposlati naročene izdelke, saj se bližajo prazniki, ko je pri nas vedno pestro. Trudili se bomo zagotoviti vse naročene izdelke dostaviti strankam. Del zaposlenih in tistih, ki niso razporejeni v urniku dela, pa je doma na čakanju. Stiske so bile, a iz vsega smo izšli močnejši in še bolj povezani. Še vedno nam je žal, da ne moremo biti fizično skupaj, a verjamemo, da bo tudi ta čas kmalu za nami, da bo ostal le spomin. Zagotovo na momente grenak, a vendarle le spomin,« je zaključila direktorica VDC SAŠA.


 


 


Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.