savinjske novice
Oglas
menu
V maPZS so prikazane vse planinske poti v Sloveniji, ki jih vzdržujejo Planinska društva in Planinska zveza Slovenije. (Foto: pzs.si)  V maPZS so prikazane vse planinske poti v Sloveniji, ki jih vzdržujejo Planinska društva in Planinska zveza Slovenije. (Foto: pzs.si)

Z novo aplikacijo Planinske zveze Slovenije do načrtovanja planinskih izletov na računalniku ali telefonu


NK / PZS


Planinska zveza Slovenije je v sodelovanju s podjetjem LUZ d.d. izdala aplikacijo z imenom maPZS. Le-ta je namenjena planincem in pohodnikom, ki si bodo lahko z njo olajšali načrtovanje in izvedbo izletov.


 


APLIKACIJA DNEVNO POSODABLJA PODATKE


V zbirki je 2030 slovenskih planinskih poti, zbrani podatki pa nudijo informacije o več kot 10.000 kilometrih markiranih planinskih poti, ki jih vzdržuje 215 slovenskih planinskih društev. Podatki aplikacije maPZS so ažurni, zagotavljajo na PZS, saj se dnevno črpajo iz njihovega katastra planinskih poti.


 


UPORABA APLIKACIJE V PRAKSI


Doma na računalniku na zemljevidu izberete izlet ali turo glede na dolžino, območje, vaše sposobnosti in letni čas. Isti izlet imate na razpolago v svojem pametnem telefonu, s katerim si nato pomagate med samo potjo. Če se odpravljate na območja brez signala, ne skrbite, zemljevid in podatke o izletu si lahko vnaprej naložite na telefon. Tako jih boste imeli na razpolago tudi, ko prenos podatkov ne bo mogoč.


 


Aplikacija je brezplačna in je na voljo na spletni strani maPZS.


 


 

MehaM
Oglas
MegaM
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.