banner-728-90
Oglas
menu
Utrinek s tekme na Ljubnem febraurja letos. (Foto: FB stran Ljubno FIS Ski Jumping World Cup Women)  Utrinek s tekme na Ljubnem febraurja letos. (Foto: FB stran Ljubno FIS Ski Jumping World Cup Women)

Začetek svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske najverjetneje na Ljubnem


NK, 15.11.2020 21:24:00

Prihajajoča zimska sezona se bo za smučarske skakalke morda pričela v Zgornji Savinjski dolini. Mednarodna smučarska zveza (Fis) namreč poroča o novih odpovedih tekem še preden se je zimska sezona v nordijskih športih sploh začela.


 


TEKME SVETOVNIH POKALOV ODPOVEDANE TAKO NA NORVEŠKEM KOT TUDI NA JAPONSKEM


Za december napovedane tekme svetovnih pokalov v ženskih smučarskih skokih, nordijski kombinaciji in smučarskih tekih so namreč odpovedali norveški organizatorji v Lillehammerju. Prav tako zaradi slabih epidemioloških razmer ne bo svetovnega pokala v smučarskih skokih na snežnem stadionu Okurayama v Sapporu, ki je bil na prvotnem koledarju 9. in 10. januarja (ženske) in 6. in 7. februarja (moški).


 


NA LJUBNEM LEDENA SMUČINA PRIPRAVLJENA


Iz omenjenih odpovedi sledi, da se bo (v kolikor se koledar ne bo več spreminjal) zimska sezona za smučarske skakalke začela 23. in 24. januarja na Ljubnem ob Savinji. Skakalnica je že pripravljena za treninge na ledeni smučini, novost na Ljubnem pa predstavlja merilnik hitrosti na odskočni mizi.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.