banner-728-90
Oglas
menu
Takšen je bil pogled na smučišče lansko zimo. (Foto: FB stran Golte)  Takšen je bil pogled na smučišče lansko zimo. (Foto: FB stran Golte)

Z investicijo v sistem zasneževanja do več smučarskih dni na Golteh


Barbara Rozoničnik, 14.11.2020 9:35:00

Po uspešnem poletnem zagonu turističnega centra in opravljenih prvih korakih poslovne sanacije družbe se na Golteh intenzivno pripravljajo na skorajšnji pričetek zimske sezone. V tem času na smučišču potekajo gradbena dela, povezana z investicijo v dodatne snežne topove, ki bodo omogočili ob nekaj mrzlih dneh zasnežiti bistveno več prog kot do sedaj. Upajo, da bodo v začetku decembra lahko pričeli zimsko sezono, bo pa v dani situaciji največ odvisno od splošno veljavnih ukrepov in takratne epidemiološke slike.


 


ZADOVOLJNI S POLETNO SEZONO, ZIMSKA BO ZANJE PRELOMNA


»Zagon poletno-zimskega turističnega centra v poletni sezoni je bil izziv, ki smo ga uspešno prestali. Sezona je bila, tudi s pomočjo turističnih bonov, po uspešnosti primerljiva z lansko, intenzivno pa se že pripravljamo na zimsko sezono, ki bo za Golte ena od prelomnih,« je stanje povzela direktorica družbe Golte Suzana Srdić. Kljub dejstvu, da je za celotno panogo turizma zelo zahtevno leto in pred njo nepredvidljiva prihodnost, so na Golteh uspeli s pomočjo SID banke pridobiti sredstva za investicijo v nov sistem zasneževanja. »Investicija obsega nakup desetih novih topov za umetno zasneževanje z vso povezano infrastrukturo, narejene bodo tudi določene posodobitve na drugih napravah. Nov, dopolnjen sistem zasneževanja bo omogočil povečanje števila smučarskih dni in kakovostnejšo smuko na enem najlepših smučišč v Sloveniji,« je povedal Sandi Brezovnik, predsednik nadzornega sveta in direktor družbe Sicom, ki je večinski lastnik Golt.


 


Nadaljevanje preberite v tiskani izdaji Savinjskih novic, ki je izšla včeraj (13. novembra).


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.