banner-728-90
Oglas
menu
Delo v centru poteka nemoteno, seveda s strogim upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. (Foto: deos.si)  Delo v centru poteka nemoteno, seveda s strogim upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. (Foto: deos.si)

Štirje stanovalci gornjegrajskega centra starejših v bolnišnici, ostali okuženi v Termah Topolšica


Štefka Sem, 12.11.2020 8:35:00

V gornjegrajskem DEOS centru starejših so se dolgo uspešno branili okužb z novim koronavirusom, a izogniti se jim niso mogli. Prve okužbe so zaznali oktobra. Večina okuženih stanovalcev je asimptomatskih in so premeščeni v Terme Topolšica, Wellnes Zala.


 


OKUŽENIH 27 STANOVALCEV


»V DEOS Centru starejših Gornji Grad je trenutno deset zaposlenih pozitivnih na koronavirus, ki so v domači karanteni, in 27 stanovalcev. Dve zaposleni sta v tem času že ozdraveli in se vrnili v delovni proces. 23 stanovalcev je bilo premeščenih v Terme Topolšica, kjer je urejena rdeča cona, štirje stanovalci so v bolnišnici. Stanovalci, ki so bili premeščeni v Terme Topolšica, so v večjem številu asimptomatski oziroma nimajo večjih znakov okužbe. V kolikor v 14 dnevih ne bodo razvili dodatnih znakov okužbe, se bodo, skladno z napotitvijo zdravnika, vrnili nazaj v Gornji Grad,« je sporočila direktorica družbe DEOS Irena Vincek.


 


VZPOSTAVITEV CON


Obiski v centru niso dovoljeni, omogočeni so video klici med stanovalci in sorodniki. Delo v centru poteka nemoteno, seveda s strogim upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. V Centru starejših Gornji Grad so od pričetka prvih okužb izvedli temeljito razkuževanje vseh prostorov in vzpostavitev con. Temeljito razkuževanje poteka redno. Zaradi slednjega je treba izvesti tudi premestitve stanovalcev. Stanovalci se bodo ob prenehanju okužb vrnili v svoje sobe. Zaposleni vlagajo svoje znanje in delo za čimprejšnje učinkovito zajezitev bolezni.


 


 

Za ogled vsebine si je potrebno ogledati vsaj 7 sekund oglasa.

7
Zapri
Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.