banner-728-90
Oglas
menu
Spletna prodaja posameznikom omogoča nakupovanje življenjskih potrebščin od doma, podjetjem pa prodajanje izdelkov brez osebnega stika s kupci. (Foto: pixabay.com)  Spletna prodaja posameznikom omogoča nakupovanje življenjskih potrebščin od doma, podjetjem pa prodajanje izdelkov brez osebnega stika s kupci. (Foto: pixabay.com)

Internet je spremenil naše življenje, tudi nakupovanje


Urška Ernecl, 10.11.2020 9:12:00

V zadnjih dveh desetletjih so se naše življenjske navade bistveno spremenile. Nekateri bi rekli poenostavile. Odprla so se spletna nakupovalna središča, z različnimi ponudniki spletnih nakupov in dostavo na dom. Življenje se je enostavno preselilo na splet. Na njem danes raziskujemo, iščemo odgovore, naročamo hrano na dom, koristimo in naročamo storitve na daljavo.


 


INTERNET IN PANDEMIJA COVIDA-19


Zaradi razmer, povezanih s pandemijo covida-19, na primer vzdrževanje medosebne razdalje, zaprte restavracije in posamezne trgovine, možnost okužbe …, se je v tem obdobju še več aktivnosti in storitev preselilo na internet. Spletna prodaja posameznikom omogoča nakupovanje življenjskih potrebščin od doma, podjetjem pa prodajanje izdelkov brez osebnega stika s kupci.


 


OBSEG SPLETNEGA NAKUPOVANJA RASTE


Kot je pred dnevi objavil nacionalni statistični urad, ima spletno stran 81 odstotkov slovenskih podjetij z vsaj desetimi zaposlenimi. 50 odstotkov in več Slovencev, starih med 16 in 74 let, je v zadnjih treh mesecih opravilo vsaj en ali dva spletna nakupa v vrednosti med 100 in 300 evri. Najbolj zanimivo pa je, da se povečuje delež e-kupcev v vseh starostnih skupinah.


 


KAJ KUPUJEMO NA SPLETU?


Kot ugotavljajo pri Visi in Mastercardu, vodilnih svetovnih ponudnikih plačilnih storitev, sta obleka in obutev že leta daleč najpopularnejša kategorija, za katere nakupe se ljudje odločajo po spletu. Sledijo vstopnice, tehnika oziroma elektronika ter knjige. V zadnjih mesecih, v času omejitev, je opaziti bistveno povečanje spletnega nakupa živil. Je pa res, da nakupovalne navade pogojuje tudi kraj bivanja. Spomladi, ko smo za nekaj časa doma ostali skoraj vsi, so bili med najbolj prodajanimi proizvodi kvas, moka in druge sestavine za peko kruha, gospodinjski aparati ter kasneje vrtno orodje in športne naprave. V mestih je bilo več naročanja hrane na dom.


 dostava-na-dom-foto-freepik


Foto: freepik.com


 


SPLETNO NAKUPOVANJE HITRO IN ENOSTAVNO


Člani mlade družine Peklar iz Mozirja so na spletu naročali že pred epidemijo novega koronavirusa. Sprva hrano za pse in mačke, knjige, zlasti tiste v angleščini, pa tehnično in računalniško opremo ter pisarniški material, nekaj malega tudi športne opreme, v času epidemije pa redno živila. »Tovrstno naročanje je enostavno, hitro in prihrani veliko časa. Ker smo doma v kraju, ki nima veliko specializiranih trgovin, je to tudi najbolj praktično, da se nam ni treba vozit npr. v Ljubljano,« je povedala mama Vesna. Pri Gošnikovih z Ljubnega se zadnje mesece odločajo za domače pridelke in izdelke iz zgornjesavinjskih kmetij (jogurti, kruh, moka, suhomesni izdelki …), ki jim jih prav tako dostavljajo na dom.


 


PREDNOSTI IN SLABOSTI SPLETNE TRGOVINE


Enostavnost, dostopnost, možnost hitre primerjave izdelkov, predvsem pa cen, pestra ponudba, to so glavni razlogi, zaradi katerih se ljudje vse pogosteje odločajo za spletne nakupe. Glavne slabosti pa kupci vidijo v tem, da izdelka pred nakupom ne morejo fizično otipati, okušati, povonjati, preizkusiti … To lahko storijo šele, ko je le-ta dostavljen na njihov naslov. Manj zaupljivi kupci se bojijo prevar in poneverb.


 


PONUDBA Z DOSTAVO NA DOM


S politiko skrbnega in zaupanja vrednega partnerja so kupcu nasproti stopili pri Kmetijski zadrugi Šaleške doline, kjer ob telefonskem nakupu na brezplačni številki ponujajo tudi brezplačno dostavo na dom. Vid Jerčič iz marketinga je povedal, da razvijajo tudi klasično spletno trgovino. Na kmetiji Spodnji Strmčnik iz Luč po dogovoru s kupcem želeno blago (domače jogurte, mladi sir …) dostavijo tudi na dom. Povpraševanje po njihovih domačih izdelkih se je v zadnjih mesecih precej povečalo. Enako opažajo na kmetiji Klemenšek v Solčavi, kjer so se odločili svoje suhomesnate izdelke (klobase, želodec, ocvirke …) ponuditi kupcem v avtomatih. Ob že obstoječem v Mozirju so spomladi, ob prvem valu epidemije, dodali še enega v Nazarjah in tudi tam je prodaja dobra.


 


SKRBI NA STRAN


Z nakupovanjem po spletu in dostavo na dom prihranimo čas, zelo primerno je tudi za ljudi, ki iz takega ali drugačnega razloga sami ne morejo po nakupih. Vas skrbi, da zelenjava, sadje ali meso ne bodo sveži ali da naprave ne bodo delovale? Pomislite na to, da si naše trgovske verige in lokalni ponudniki zagotovo ne želijo nezadovoljnih strank, kajti konkurenca je enostavno prehuda.


 


 


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.