banner-728-90
Oglas
menu
Montažne hiše Rihter so grajene po najboljših energijskih standardih, ki stanovalcem zagotavljajo minimalne stroške ogrevanja in maksimalno udobje bivanja. (Foto: Rihter.si)  Montažne hiše Rihter so grajene po najboljših energijskih standardih, ki stanovalcem zagotavljajo minimalne stroške ogrevanja in maksimalno udobje bivanja. (Foto: Rihter.si)

Podjetje Rihter ni samo uspešno ampak tudi fleksibilno s prožno vizijo


Urška Ernecl, 9.11.2020 7:56:00

Jeseni 1990 je bilo v Gornjem Gradu ustanovljeno podjetje Rihter. V 30 letih so iz majhnega družinskega podjetja zrasli v eno najuspešnejših in najprepoznavnejših podjetij na področju gradnje montažnih hiš v Sloveniji. S svojim znanjem, strokovnostjo in prodornostjo so se uspeli uveljaviti tudi na tujih trgih. »Želimo biti v koraku s časom in mislim, da nam to dobro uspeva,« s ponosom pove direktor Janez Rihter.


 


UNIKATI, IZDELANI PO MERI IN ŽELJAH NAROČNIKOV


Nova hiša ni le streha nad glavo, ampak izraža tudi življenjski slog. Vse hiše in objekti Rihter so unikati, izdelani po meri in željah naročnikov, saj, kot poudarjajo, mora biti naročnik tisti, ki izbere udobje, ki bo izražalo njegovo individualnost. Napredne rešitve, fleksibilna arhitektura, celostne rešitve pri reševanju stanovanjskega problema, prijaznost in odgovornost ter predanost svojemu delu, vse to so prepoznavne prednosti podjetja Rihter.


 


OKOLJU IN ZDRAVJU PRIJAZNI OBJEKTI


Rihterjevi objekti so zgrajeni iz kakovostnih naravnih in okolju prijaznih materialov, predvsem lesa. Les kot naraven material je vgrajen v osnovni konstrukciji, stavbnem pohištvu, lahko pa ga uporabijo tudi kot arhitekturni dodatek tako v bivalnem kot tudi na zunanjem fasadnem delu objekta. Skupaj z najboljšimi tehničnimi rešitvami tako zagotavljajo odlično bivanjsko ugodje ter naraven in zdravju prijazen način bivanja.


 


CELOSTNA STORITEV POD ENO BLAGOVNO ZNAMKO


Podjetje pod svojo znamko zaokrožuje celostno storitev: od začetnih idej in projektne dokumentacije do gradnje na ključ. Ko je gradnja končana, stranki ponudijo še servis in vzdrževanje hiše. To jim dobro uspeva, ker že od začetka vlagajo v razvoj in kompetentne kadre ter se povezujejo z raziskovalnimi in izobraževalnimi inštitucijami.


 rihter 0


Prenovljena stavba podjetja Rihter na Ljubnem. (Fotodokumentacija podjetja Rihter)


 


USPEŠNI TUDI NA TUJIH TRGIH


Ko govorimo o Rihterju, govorimo torej o uspešni slovenski blagovni znamki. Dokazov za to je veliko. Družinsko podjetje, ki so ga ustanovili bratje Rihter, ima danes skoraj 70 zaposlenih. S svojimi proizvodi in storitvami so prisotni na slovenskem in na trgih Italije, Švice, Nemčije in Hrvaške.


 


KLJUB EPIDEMIJI PRENOVILI POSLOVNE PROSTORE


Poslovno proizvodne prostore imajo v industrijski coni Loke na Ljubnem ob Savinji. Kljub omejitvam zaradi epidemije covida-19 so jih letos, ob 30-letnici, uspeli dograditi in obnoviti. Tako so izboljšali pogoje dela, strankam pa ob obisku omogočili še boljšo storitev.


 


UPORABNIKI SO NAJVEČJE BOGASTVO


Na spletni strani podjetja Rihter je kot eden glavnih ciljev zapisana prilagodljivost uporabnikom, ki so njihovo največje bogastvo. Ker jim trenutne razmere zaradi omejitev gibanja onemogočajo oglede hiš v živo, so zadnji četrtek v oktobru pripravili virtualni dan odprtih vrat hiše 196. Objekt so predstavili s 360-stopinjskim pogledom in tako obiskovalcem omogočili celovit 3D interaktivni ogled.


 


VIRTUALNI DAN ODPRTIH VRAT


Obiskovalci so se lahko »sprehajali« po prostoru in ga kar iz domačega naslonjača raziskali do zadnje podrobnosti. Rihterjevi strokovnjaki za montažno gradnjo so predstavili celovitost ponudbe, od začetne ideje do ključa, potek gradnje ter konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje visokokakovostnih in energetsko učinkovitih hiš. Sodelovali so tudi strokovnjaki za ogrevanje, prezračevanje in financiranje. Predstavljena hiša je odličen primer individualnim željam prilagojene tipske hiše, ki se s svojo moderno, racionalno in energetsko učinkovito zasnovo izkazuje kot najbolje prodajani model.


 rihter-janez-1


Direktor Janez Rihter: »Vodi nas to, da se še bolj približamo ljudem, to pa pomeni, da smo zavezani neprestanim tehnološkim in drugim izboljšavam.« (Fotodokumentacija podjetja Rihter)


 


VSE INFORMACIJE O GRADNJI MONTAŽNE HIŠE NA ENEM MESTU


»Odziv je bil neverjeten. Glede na to, da smo takšen dogodek pripravljali prvič, nismo vedeli, kaj pričakovati. Na naše zadovoljstvo so prijave kar deževale, prejeli smo jih več kot 130,« je povedala Saša Jazbec, v podjetju Rihter odgovorna za trženje in prodajo, ter dodala, da so bili zelo zadovoljni tudi z odzivi strank po dogodku. Prejeli so ogromno pohval, v katerih so stranke izpostavile, da jim je bilo najbolj všeč to, da so dobili vse pomembne informacije o gradnji montažne hiše na enem mestu.


 


VIRTUALNI DOGODKI SO NAŠA PRIHODNOST


S tovrstnimi ogledi hiš bodo nadaljevali tudi v prihodnje, je prepričana Saša Jazbec: »Ti dogodki niso aktualni samo v trenutni situaciji, v kateri smo. Glede na to, da živimo v dobi digitalizacije, mislim, da bodo ti dogodki naša prihodnost tudi po koncu epidemije.«


 


ZAVEZANI NEPRESTANIM IZBOLJŠAVAM


»Smo in bomo podjetje, katerega temeljna dejavnost je gradnja nič-energijskih in plus-energijskih montažnih hiš ter objektov po meri kupca. Želimo pa biti tudi fleksibilno podjetje s prožno vizijo, ki se zna odzvati na spremembe tako hitro, kot to od njega zahteva okolje,« pravi direktor Janez Rihter. »Vodi nas to, da se še bolj približamo ljudem, to pa pomeni, da smo zavezani neprestanim tehnološkim in drugim izboljšavam.«


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.