banner-728-90
Oglas
menu
Podkrižnikovi strokovnjaki so skupaj s partnerji razvili enega najmočnejših hibridnih pogonov za centralni pogon e-kolesa. (Foto: Podkriznik.si)  Podkrižnikovi strokovnjaki so skupaj s partnerji razvili enega najmočnejših hibridnih pogonov za centralni pogon e-kolesa. (Foto: Podkriznik.si)

Zlato priznanje gorenjske zbornice podjetju Podkrižnik za razvoj pogona za e-kolo


Nastasja Kotnik, 8.11.2020 9:16:00

Tako kot v ostalih slovenskih regijah so tudi na Gorenjskem v organizaciji tamkajšnje regionalne gospodarske zbornice izbrali najboljše inovacije letošnjega leta. Zlato priznanje so prejele štiri najboljše od skupno 13 prijavljenih inovacij, med prejemniki najvišjega priznanja pa je tudi podjetje Podkrižnik z Ljubnega ob Savinji, ki je na natečaj, skupaj s podjetjem Domel iz Železnikov, prijavilo projekt Razvoj centralnega pogona za e-kolo.


 


POGON ZA E-KOLO V IGRI TUDI ZA NACIONALNO PRIZNANJE


Inovacija je plod sodelovanja obeh omenjenih podjetij s Fakulteto za strojništvo in podjetjem EMSISO iz Pesnice pri Mariboru. Skupaj jim je uspelo razviti enega najmočnejših hibridnih pogonov za centralni pogon e-kolesa. Prvi odzivi testov na nemškem tržišču so obetavni, s tem pa na področju e-mobilnosti dobivajo potrebne mednarodne kompetence razvojnih dobaviteljev. Inovacija Razvoj centralnega pogona za e-kolo se poteguje tudi za najvišje priznanje Gospodarske zbornice Slovenije. Rezultati nacionalnega ocenjevanja bodo znani 30. novembra.


 


MED NOMINIRANCI ZA DELOVO PODJETNIŠKO ZVEZDO 2020


Medijska hiša Delo je v okviru projekta Delove podjetniške zvezde prejšnji četrtek četrto leto zapored podelila prestižni kipec podjetju, ki ga je izmed desetih nominirancev izbrala strokovna komisija. Zmagalo je podjetje Metronik iz Ljubljane, med nominiranci pa je bilo tudi podjetje Podkrižnik, ki se uspešno prilagaja novim razmeram, ki so nastale zaradi epidemije covida-19, in je zavezano trajnostni naravnanosti (družbeni, okoljski in ekonomski), novim tehnologijam in energetski preobrazbi.


 


ZAČELI S KLJUČNIMI AKTIVNOSTMI DIGITALNE TRANSFORMACIJE


Podkrižnik d. o. o., ki se pozicionira kot vrhunski proizvajalec inteligentnih pogonskih sistemov, ima od nedavnega tudi novo predstavitveno spletno stran, ki izžareva v prihodnost usmerjeno podjetje. Vizualno dovršena stran z jasno navigacijo obiskovalca hitro pripelje do želenih vsebin in zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo. Podjetje Podkrižnik je medtem pristopilo k izvajanju ključnih aktivnosti digitalne transformacije s ciljem dviga kompetenc zaposlenih, uvedbe e-poslovanja, razvoja digitalne kulture.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.