banner-728-90
Oglas
menu
Šolske jedilnice ostajajo prazne.  Šolske jedilnice ostajajo prazne.

Zgornjesavinjske šole bodo tudi med šolanjem na daljavo zagotavljale tople obroke


NK, 6.11.2020 12:25:00

Po odredbi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bodo zgornjesavinjske osnovne šole po jesenskih počitnicah, torej v ponedeljek, pričele s pripravljanjem kosil za učence, dijake in zunanje abonente, ki bi to želeli.


 


V prvi vrsti bo topel obrok namenjen vsem tistim učencem in dijakom, ki imajo v celoti subvencionirano prehrano, torej so upravičeni do brezplačnega kosila. Ker šolske kuhinje omogočajo pripravo večjega števila kosil, pa bodo možnost prevzema toplih obrokov ponudili tudi ostalim učencem ter zunanjim abonentom.


 


Brezplačni topli obroki bodo po kriteriju, ki ga je določilo ministrstvo, zagotovljeni za učence in dijake, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 EUR (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.


 


Za prevzem kosil je potrebno izpolniti prijavnico. Te najdete na spletnih straneh šol.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.