banner-728-90
Oglas
menu
(Foto: rundasekunda.si)  (Foto: rundasekunda.si)

Pivovarna Laško predstavila omejeno serijo medenega piva


NK, 3.11.2020 10:15:00

V pivovarni Laško so združili dva lokalno pridelana »zlata« - zeleno (hmelj) in rumeno zlato (med). Ob letošnji postavitvi čebelnjaka v Laškem so ponudili prostor čebelam. Naslednji korak je bil odgovor na vprašanje, kako tudi pivu dati večjo vrednost, ohraniti lokalne sestavine, vključiti lokalno skupnost in pripraviti zgodbo.


 


KREATIVNO »IZŽIVLJANJE« OHRANJANJE TRADICIJE IN SLADKA ZGODBA


Z namenom narediti poseben izdelek in s spoštovanjem do starih pivovarjev je nastala omejena količina (7000 steklenic) medenega piva. Pivske steklenice polnijo, etiketirajo in pakirajo ročno. 


 


ZLATOROGA ODELI V OBLAČILO PIVOVARJA


Avtorica podobe je ilustratorka Nea Likar. Likarjeva je sicer upodobila zgodbo varjenja Laškega piva na prej omenjenem čebelnjaku. Njeno podobo so izbrali sledilci na družbenih omrežjih z glasovanjem in je posledično upodobljena tudi na steklenički medenega piva. V tradicionalno oblačilo pivovarja je tako odela kar zlatoroga samega, v vlogo nadzornic pa je umestila čebelice in »glavo« njihove družine, matico. »V ozadju se prepletajo barve Laškega - cvetu hmelja, ki ga uporabljam tudi v detajlih, dodam tudi cvetove, brez katerih bi bilo delo čebelic onemogočeno. Šestkotnike uporabljam v simboliki čebelic, ter tudi zato, ker je ta najmočnejši lik, kot je močna tudi zgodba in tradicija Laškega piva. Kaj se lahko zgodi, ko komunicirata zlatorog in čebela? Nova, močna in tradicionalna zgodba,« je povedala Nea Likar.


 


lasko-medeno-rundasekunda1


Podobo novega medenega piva iz Pivovarne Laško je oblikovala Nea Likar. (Foto: lasko.eu)


 


DO KONCA LETA ŠE DVE POLNITVI


Medenega piva sicer ne nameravajo dodatno oglaševati. »Dobro blago se samo hvali, pravijo. Šalo na stran. Ker je projekt produkcijsko zelo zahteven, ker stekleničke ročno polnimo in etiketiramo zgoraj omenjeni oddelki in ostali sodelavci, ta zahteva ogromno organizacije in časa. Istočasno pa je polnitev tako posebna, da jo želimo ohraniti v omejeni količini,« pojasnjujejo v Pivovarni Laško. Ocenjujejo, da bo zaloga glede na povpraševanje po simbolični ceni tudi zelo hitro pošla. »Da bo pivo res sveže, pa do konca leta izvedemo še dve polnitvi in zagotovimo, da ljubitelji svoj paket dobijo pod letošnjo novoletno smrekico,« dodajajo.


  


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.