banner-728-90
Oglas
menu
Mladi kmet z Gneča je bil opažen zaradi svojih hitrih akcij pri zbiranju pomoči po hudih neurjih s točo. (Foto: Marija Šukalo)  Mladi kmet z Gneča je bil opažen zaradi svojih hitrih akcij pri zbiranju pomoči po hudih neurjih s točo. (Foto: Marija Šukalo)

Jernej Mazej nominiran za priznanje Ljudje odprtih rok


Marija Šukalo, 4.11.2020 5:55:00

Revija Naša žena je objavila nominirance za prejem priznanja Ljudje odprtih rok. Priznanje za humanitarno delo na katerem koli področju bodo v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podelili že 27. Podeljena bodo v treh kategorijah in sicer dobrotnik, darovalec in izjemna osebnost.


 

NOMINIRAN ZARADI ZBIRANJA POMOČI PO HUDIH NEURJIH


Med štirinajstimi kandidati je tudi Jernej Mazej iz Ljubije pri Mozirju. Mazej je bil nominiran v kategoriji darovalec. Mladi kmet z Gneča je bil opažen zaradi svojih hitrih akcij pri zbiranju pomoči po hudih neurjih s točo leta 2018 v Črnomlju in lani v Starem trgu ob Kolpi ter v domačem Mozirju. 


PRIHITEL NA POMOČ TAKRAT, KO JE ŠE NIHČE NI PRIČAKOVAL


»Ogromno je naredil že s tem, da je sprožil akcijo in seveda, da je daroval tudi sam. Odzval se je prej kot vse inštitucije. Prihitel je na pomoč takrat, ko je še nihče ni pričakoval in dal vedeti, da misli na nesrečneže, ki so se znašli v stiski. Razumel jih je in z njimi sočustvoval, saj je iz svojih izkušenj vedel, kako nemočen je človek, ko se narava obrne proti Zemlji,« so zapisali v obrazložitvi.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.