banner-728-90
Oglas
menu
Foto: arhiv podjetja PUP Saubermacher  Foto: arhiv podjetja PUP Saubermacher

Znatna podražitev odvoza komunalnih odpadkov v občini Nazarje


NK, 1.11.2020 8:40:00

Občinski svet Občine Nazarje je na zadnji seji podal soglasje za dvig cen odvoza komunalnih in biorazgradljivih odpadkov. Izvajalec obvezne gospodarske službe zbiranja in prevoza odpadkov v nazarski občini je velenjsko podjetje PUP Saubermacher, ki je predlog za dvig cen podprlo z ustreznim elaboratom. Na seji ga je občinskim svetnikom predstavil direktor PUP Saubermacherja Janez Herodež.


 


NA POLOŽNICI NAMESTO 20,41 EUR ODSLEJ ZNESEK 28,74 EUR


Na osnovi sprejetega sklepa o dvigu cen lahko občani nazarske občine, ki živijo v stanovanjskih hišah in imajo urejen odvoz tako mešanih komunalnih (črna 120-litrska posoda) kot biorazgradljivih odpadkov (120-litrska rjava posoda), na mesečni položnici v prihodnje namesto dosedanjih 20,41 evra pričakujejo znesek 28,74 evra, kar predstavlja skoraj 41-odstotno podražitev.


 


NAJVIŠJA PODRAŽITEV ZA OBČANE, KI ŽIVIJO V STANOVANJSKIH BLOKIH


Občani, ki prav tako živijo v stanovanjskih hišah, a imajo naročen le odvoz mešanih komunalnih odpadkov, bodo v prihodnje plačevali 15,14 namesto dosedanjih 14,48 evra na mesec, kar pomeni dvoodstotno podražitev. Najvišja podražitev čaka občane, ki živijo v stanovanjskih blokih. Slednji bodo namesto dosedanjih 4,93 evra na osebo plačevali 7,17 evra na osebo na mesec, kar je 45 odstotkov več kot doslej.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.