banner-728-90
Oglas
menu
Matevž Reberčnik iz Ljubije je svojima sinovoma izdelal igračo iz trajnostnih materialov.  Matevž Reberčnik iz Ljubije je svojima sinovoma izdelal igračo iz trajnostnih materialov.

Konstruktor Matevž Reberčnik projekt lansiral na Kickstarter platformi


Marija Šukalo, 1.11.2020 6:00:00

Matevž Reberčnik iz Ljubije je že od otroštva zaljubljen v avtomobilčke. Njegova otroška prevozna sredstva so bila, kot je povedal, narejena iz plastike. Sinovoma je zato želel izdelati igračo iz trajnostnih materialov, ki bi predstavljala alternativo plastičnim. Tako je leto dni razvijal leseni avtomobilček Woody. Prvi prototip je bil izdelan avgusta.


 


SKRBNO NAČRTOVANA LESENA KONSTRUKCIJA


Avtomobilček sestavljajo skrbno načrtovana lesena konstrukcija, ustvarjena tudi za grobo otroško uporabo, in napihljiva kolesa z zračnico, ki ponujajo mehkejšo in bolj tiho vožnjo za otroka ter zagotavljajo dober oprijem na vsaki podlagi. »Woody CAR lahko vsak prilagodi po svojih žejah z izbiro barvnih kombinacij in dodatne opreme, kot je paket luči in oblazinjen sedež,« je predstavil svoj inovativni izdelek Reberčnik, medtem ko sta se oba »njegova voznika« želela popeljati po domačem dvorišču.


 


PREKO PLATFORME ŽELI ZBRATI 30 TISOČ EVROV


A ker sta še premajhna, je izdelal upravljalec za daljinsko vodenje. Daljinec je v njegovih rokah in korenjaku preprečuje, da bi nenadzirano odšel na cesto ali se izpostavil kakšni drugi nevarnosti. Ker želi Reberčnik svojo inovacijo predstaviti tudi drugim staršem, tako v Evropi kot preko luže, je projekt lansiral na Kickstarter platformi, kjer želi zbrati vsaj 30 tisoč evrov za zagon izdelave.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.