banner-728-90
Oglas
menu
Foto: Pixabay  Foto: Pixabay

Cepljenje proti gripi bo mogoče na štirih zdravstvenih postajah


ŠMS, 13.10.2020 12:44:00

Cepljenje proti gripi se bo v Sloveniji začelo v ponedeljek, 19. oktobra. V Zgornjesavinjskem zdravstvenem domu Nazarje ga bodo organizirali na zdravstvenih postajah Mozirje, Nazarje, Ljubno ob Savinji in Luče. Termini cepljenja za posamezne postaje bodo objavljeni na spletni strani zdravstvenega doma, naročanje ne bo potrebno.


 


MOŽNOST BREZPLAČNEGA CEPLJENJA


Cepljenje je brezplačno za stare 65 let in več, za otroke od 6 mesecev do 23 mesecev starosti, za nosečnice, za osebe z izjemno povečano telesno težo, kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni (sladkorna bolezen), nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov, bolezni, ki slabijo imunski odziv, za otroke, ki so daljši čas zdravljeni s salicilati. Za vse ostale je cena cepljenja 14 evrov.


 


S CEPLJENJEM SE ZAVARUJEMO


Gripa predstavlja veliko grožnjo za javno zdravje in ima velik vpliv na obolevnost in umrljivost. Bolezen pri mladih bolnikih brez kroničnih bolezni večinoma poteka kot nekajdnevno vročinsko stanje z respiratorno simptomatiko in bolečinami v mišicah in sklepih. Pri bolnikih s kroničnimi boleznimi, starejših bolnikih, dojenčkih in nosečnicah pa bolezen lahko poteka s težjo klinično sliko s pogostimi zapleti in višjo smrtnostjo. Cepljenje je priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.