banner-728-90
Oglas
menu
Knjigo je ilustrirala Maša Kozjek, ki je preteklosti že uspešno sodelovala s tržaškim pesnikom, avtorjem okrog 20 pesniških zbirk za najmlajše. (Foto: Mladinska knjiga)  Knjigo je ilustrirala Maša Kozjek, ki je preteklosti že uspešno sodelovala s tržaškim pesnikom, avtorjem okrog 20 pesniških zbirk za najmlajše. (Foto: Mladinska knjiga)

Mladinska knjiga meseca oktobra v Knjižnici Mozirje: Medved z miško na rami


NK, 13.10.2020 10:59:00

Priljubljeni slovenski pesnik Miroslav Košuta mlade ljubitelje pesmic navdušuje z bogato pesniško zbirko, ki si je prislužila tudi laskav znak kakovosti zlata hruška 2020. Tega podeljuje uredniški odbor, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, in sicer knjigam, ki po vsebini in izvedbi izstopajo.


 


Pesmice, ki so vsaka zase tudi prave zgodbice, so razdeljene v štiri sklope. V prvem se po gozdu potikata medved in miška ter odkrivata svet, prijateljstvo in tudi sebe. Drugi sklop pesmi je posvečen medvedom in medvedkom tega sveta, njihovim strahovom, veselju, humorju, igri in domovom.


 


medved-mladinska-knjiga


V melodičnem ritmu pesmi pozvanjajo tudi številne zvočne in besedne igre – vaje v izgovarjavi in razlikovanju glasov. (Foto: Mladinska knjiga)


 


Poleg medvedov in mišk pa je v zbirki še mnogo drugih živali. V tretjem sklopu mačke pogosto lovijo miši, miši pa jih skoraj vsakokrat ukanijo. Četrti sklop pa od pesmi do pesmi obišče širno živalsko kraljestvo, njegov naslov je Od mravlje do slona. Vsaka pesmica v vseh sklopih je pospremljena s prikupnimi ilustracijami Maše Kozjek.


 


medved-z-misko


(Foto: Mladinska knjiga)


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.