banner-728-90
Oglas
menu
 "Svojim pacientom bi se rada zahvalila, da so me tako lepo sprejeli." (Foto: ŠS)

Zdravnica Ljiljana Potkonjak-Panić: »Če v službo hodiš srečen in zadovoljen, je to največ, kar lahko imaš«


Štefka Sem, 12.10.2020 11:56:00

Zdravnica Ljiljana Potkonjak-Panić je v Nazarje prišla pred dobrim letom. Pred tem je dobrih dvajset let delala v Banja Luki, kjer je tudi živela. V Sloveniji je že živela njena hčerka Iva, ki je srednješolka, zato je bila selitev v drugo državo nekoliko lažja. Na zdravstveni postaji Nazarje je prevzela ambulanto s 1.800 pacienti. Sprejeta je bila zelo lepo, prav tako ji je všeč okolje, v katerem živi.


 


Je bila vaša želja biti zdravnica že od malih nog?


V otroštvu sem si želela biti profesorica. Moj oče je profesor in nekako mi je bil vzornik. V šoli sem imela zelo rada kemijo in dolgo časa sem bila prepričana, da bom to tudi poučevala. Vpisala sem se v gimnazijo, na kateri je bil poudarek na kemiji. Pri pouku smo imeli veliko raziskovalnega dela. Ker pa ni bilo fakultete za kemijo v Banja Luki, sem se po opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na medicino. Vedno sem si želela delati z ljudmi.


 


Je bila odločitev za družinskega zdravnika na prvem mestu, ali ste si želeli postati kaj drugega?


Delo družinskega zdravnika mi je bilo vedno pri srcu. Všeč mi je bilo tudi področje internistke, a v zdravstvenem domu, kjer sem se zaposlila po študiju, so mi ponudili delo družinskega zdravnika in sprejela sem ga. Ko pogledam nazaj, mi ni žal, da sem sprejela takšno odločitev.


 


Imate več kot dvajset let delovnih izkušenj, kje vse ste delali?


Že takoj po študiju sem pričela z delom v podeželski ambulanti, potem pa sem delala v mestu, v Banja Luki. Na prvem delovnem mestu, daleč od bolnice, sem se največ naučila, saj sem bila odvisna od sebe, svojega znanja. Te izkušnje so mi tudi kasneje zelo koristile. V mestu je bilo delo lažje, pa tudi izkušnje sem že imela.


 


Je bilo težko prevzeti ambulanto v tujem kraju in deželi?


Dolgim letom izkušenj se moram zahvaliti, da mi tukaj ni bilo težko prevzeti ambulante. Imam dobre sodelavce, predvsem pa dobre paciente. Lep občutek je, ko te pacient v novem okolju povpraša, kako si, če sem zadovoljna tukaj. Lepo so me sprejeli in niti za trenutek ne obžalujem, da sem prišla v Nazarje.


 


Nadaljevanje pogovora preberite v tiskani izdaji Savinjskih novic, ki izzide v petek, 16. oktobra.

 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.