banner-728-90
Oglas
menu
Jesen v Logarski dolini. (Foto: logarska-dolina.si)  Jesen v Logarski dolini. (Foto: logarska-dolina.si)

Destinacija Logarska dolina-Solčavsko med 100 najbolj trajnostih destinacij na svetu


NK / STA, 12.10.2020 8:27:00

Organizacija Green Destinations s sedežem na Nizozemskem je razglasila 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Na seznam se je uvrstilo devet slovenskih, medtem ko se jih je lani 31. Na lestvico so se uvrstile Bled, Brda, dolina Soče, Kočevsko, Ljubljana, Logarska dolina-Solčavsko, Miren Kras, Podčetrtek in Rogaška Slatina. Omenjena organizacija objavlja seznam z namenom, da se izpostavijo dobre prakse in zgodbe trajnostnega turizma v sektorju organizatorjev potovanj kot tudi v splošni javnosti.


 


DESTINACIJA LOGARSKA DOLINA-SOLČAVSKO PREDSTAVILA SVOJ PRIMER DOBRE PRAKSE NA SVETOVNI KONFERENCI


Letošnjo stoterico najbolj trajnostnih destinacij, šesto po vrsti, so razglasili na konferenci Global Green Destinations Days, katere glavni namen je povezovanje strokovnjakov s področja trajnosti, posameznih destinacij in turističnih organizacij ter pospeševanje razvoja trajnostnega turizma. Dogodek, ki bi moral sicer potekati v turškem Bodrumu, je bil tokrat zaradi epidemioloških razmer v celoti izpeljan prek spleta oz. videokonferenc, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Tri od devetih slovenskih destinacij, ki so se uvrstile med 100 najbolj trajnostnih, so na dogodku predstavile tudi svoje primere dobrih praks pri razvoju trajnostnega turizma. To so bile Logarska dolina-Solčavsko, Bled in Miren Kras.


 


panoramska


Razgledna točka, najlepši panoramski razgled v Sloveniji, se razgrinja nad osupljivo Logarsko dolino in izletniško kmetijo Klemenšek.


(Foto: visitsavinjska.com)


 


NOBENA OD DESTINACIJ NI POVSEM TRAJNOSTNA, SAJ JE TO NEMOGOČE


Prijave je ocenjevala posebna ekipa, ki sestavlja lestvico, sodelovali pa so tudi strokovnjaki iz posameznih držav in partnerji organizacije Green Destinations. Komisija je po navedbah STO poudarila, da nobena izmed destinacij na seznamu ni povsem trajnostna, saj je to nemogoče, vse pa na tem področju delajo odločne korake in kažejo velik napredek. Pri STO so poudarili, da so vse slovenske destinacije, ki so se letos uvrstile na seznam, nosilke zlatega znaka Slovenia Green v okviru zelene sheme slovenskega turizma. Zato to vidijo tudi kot priznanje za to certifikacijsko shemo, ki promovira prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji. Lani so se sicer na lestvico 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu Green Destinations uvrstile prav vse destinacije, ki so v okviru zelene sheme slovenskega turizma Slovenia Green pridobile zlati ali srebrni znak.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.