banner-728-90
Oglas
menu
Foto: AK  Foto: AK

Velenjska plaža že tretjič zapored najboljše naravno kopališče


NK, 10.10.2020 12:20:00

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol je prevzel priznanje za 1. mesto v kategoriji naravnih kopališč, ki so ga Velenjski plaži podelili v okviru 30. izbora za najboljša slovenska kopališča. Sodelujoči v akciji so že tretjič zapored najbolje ocenili plažo ob Velenjskem jezeru.


 


SPODBUDA ZA NADALJNJI RAZVOJ TURISTIČNE DEJAVNOSTI


Ob prevzemu priznanja za najboljše naravno kopališče je Peter Dermol povedal, da prejet naziv upravičuje investiranje v turizem in Velenjsko plažo. Je pa prejeto priznanje tudi spodbuda za nadaljnji razvoj turistične dejavnosti, ki je vezana na šaleška jezera. Brez uspešne sanacije nekoč zelo degradiranega okolja ta razvoj ne bi bil mogoč.


 


PESTER NABOR AKTIVNOSTI IN VISOK STANDARD PRI UREJENOSTI


Mestna občina Velenje je leta 2013 pričela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru, ki v času kopalne sezone privabi okrog 100 tisoč obiskovalcev. Največ obiskovalcev beležijo ob vikendih. Ob lepem vremenu jih je bilo letos tudi okrog 6 tisoč. V primerjavi z lansko sezono se je občutno povečalo število obiskovalcev med tednom. Tako kot vsako leto je bilo kopanje tudi letos brezplačno. Omogočeno je tudi brezplačno parkiranje, brezplačna izposoja ležalnikov in senčnikov, na plaži organizirajo različne dogodke, gostinska ponudba je pestra, omogočene so tudi različne aktivnosti. Redno izvajajo tudi monitoring jezerske vode, ki ustreza merilom za kopanje. V času kopalne sezone vsak dan zagotavljajo prisotnost reševalcev iz vode in reditelje, ki skrbijo za red in varnost na plaži ter parkirišču.


 


RADIJSKA ODDAJA NAJ KOPALIŠČE ŽE 30 LET OCENJUJE KOPALIŠČA


Ekipa radijske oddaje Naj kopališče v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija je že 30. leto zapored preverjala, kako je poskrbljeno za dobro počutje in zabavo kopalcev. Osrednji nosilci projekta so radijski programi Radia Slovenija – Radio Si, Radio Maribor in Radio Koper. Oddaje pa je moč slišati tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.