banner-728-90
Oglas
menu
(Foto: DARS)  (Foto: DARS)

Čez en teden se začne gradnja severnega dela tretje osi


Nastasja Kotnik, 9.10.2020 11:10:00

"V četrtek, 15. oktobra, se bo v Gaberkah začela gradnja tretje razvojne osi," je napovedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Spomnimo, tretja razvojna os je cestna povezava, ki se iz smeri avstrijske Koroške prek Slovenj Gradca in Velenja navezuje na avtocesto pri Celju ter se nato nadaljuje proti Novemu mestu in naprej proti Karlovcu oziroma navezavi na avtocesto Zagreb–Reka.


 


Severni del tretje razvojne osi je razdeljen na dva odseka, od priključka Šentrupert na avtocesti A1 (Šentilj–Koper) do priključka Velenje jug, dolžine približno 14 kilometrov, ter od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug, dolžine 17,5 kilometrov.


 


Priključek Gaberke naj bi bil končan v 14 mesecih, gradil ga bo konzorcij Kolektor, CGP Novo Mesto in VOC Celje, vrednost del pa znaša 8,5 milijona evrov plus DDV. Sledi sklop del na območju Jenine (proti Slovenj Gradcu), javno naročilo je odprto, ter sklop del pri Škalskm jezeru pri Velenju ter Konovem. Skupaj je na tem delu trase osem odsekov.


 


Severni del tretje razvojne osi naj bi bila končan približno do konca leta 2025, je pa ob tem treba opozoriti, da je to informacija izpred enega leta ter da se je začetek del že zamaknil za nekaj mesecev. Na južnem delu se dokumentacija še ureja.


 


tretja-razvojna-gaberke-zemljevid-celoten


Foto: DARS


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.