banner-728-90
Oglas
menu
Lastnica podjetja Skaza Tanja Skaza, direktor Robert Agnič in predsednik MZPM Velenje Zdenko Gorišek. (Foto: arhiv Plastike Skaza)  Lastnica podjetja Skaza Tanja Skaza, direktor Robert Agnič in predsednik MZPM Velenje Zdenko Gorišek. (Foto: arhiv Plastike Skaza)

Skaza z virtualnim dobrodelnim tekom zbrala 11.500 evrov za otroke v stiski


NK, 9.10.2020 8:35:00

V velenjskem podjetju Plastika Skaza so, vsem izzivom navkljub, uspešno izvedli že peti Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Tradicionalni družinski dogodek je letos izjemoma potekal v virtualni obliki, s tem pa presegel ne le lokalne, temveč celo državne okvire. Mladi tekači in njihovi starši so teden dni zavzeto premagovali kilometre in darovali s pomočjo SMS sporočil ter ob podpori Skaze in sponzorjev skupno zbrali rekordnih 11.500 evrov.


 


TEKLA STA TUDI NAMESTNIK VELEPOSLANIKA NIZOZEMSKE IN DIREKTOR SKAZE


Gre za največjo donacijo doslej, ki je že bila v celoti podarjena Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Ta bo sredstva namenila nakupu šolskih potrebščin in opreme za razvoj ter izobraževanje otrok iz socialno šibkejših okolij. Skazin tradicionalni dobrodelni tek je ponovno dokazal, da imamo Slovenci veliko srce in znamo stopiti skupaj, ko je to najbolj pomembno. Virtualni dogodek, ki je potekal med 19. in 26. septembrom, je v želji po medsebojni pomoči združil družine iz kar 40 slovenskih krajev, tekaške copate pa so si v sklopu internega izziva obuli tudi Skazini zaposleni ter celo namestnik veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji Derk Jan Nauta, ki je tekel skupaj z direktorjem Bartom Stegemanom. Vsi skupaj so ob podpori sponzorjev in Skazine dodatne donacije, s katero so nagradili dosežene rezultate tekačev, otrokom iz socialno šibkejših okolij pritekli rekordnih 11.500 evrov.


 


Za otroke v stiski sta skupaj tekla tudi namestnik


Za otroke v stiski sta skupaj tekla tudi namestnik veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji Derk Jan Nauta in Skazin direktor Bart Stegeman. (Foto: arhiv Plastike Skaza)


 


"PONOVNO ZMAGALI, KER SMO SI POMAGALI"


»Številni izzivi, s katerimi smo bili letos soočeni, pričajo o nepredvidljivosti sveta in pomenu medsebojnega sodelovanja ter pomoči. Iskreno se zahvaljujemo tako posameznikom, ki so tekli in pošiljali SMS sporočila, kot tudi podjetjem, ki so se velikodušno odzvala vabilu k sodelovanju. Kot pravi slogan našega dobrodelnega teka, smo ponovno zmagali, ker smo si pomagali. Dosegli smo nov mejnik in otrokom v stiski vsaj malo polepšali otroštvo,« je ob zaključku akcije povedal direktor Skaze Robert Agnič.


 


MZPM SE LETOS SOOČA S POVEČANJEM ŠTEVILA PROŠENJ ZA POMOČ


V Skazi so donacijo že v celoti predali Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje, kjer se, v primerjavi s preteklimi leti, soočajo z znatnim povečanjem števila prošenj za pomoč. Ob tem se je predsednik MZPM Velenje Zdenko Gorišek Skazi zahvalil za njihov veliki čut za sočloveka ter pogum in inovativnost, s katerima so letošnji tek izpeljali navkljub vsem preprekam: »Donacijo bomo namenili otrokom in mladostnikom za nakup potrebne računalniške in druge opreme ter za bone za nakup hrane, pa tudi toplih oblačil in obutve. Zato še enkrat iskrena hvala podjetju Skaza in vsem, ki ste sodelovali v dobrodelnem teku ali z donacijami.«


 


Direktor Skaze Robert Agnič ob predaji donacije pr


Direktor Skaze Robert Agnič ob predaji donacije predsedniku MZPM Velenje Zdenku Gorišku. (Foto: arhiv Plastike Skaza)


 


KUPCI SKAZINIH IZDELKOV DAROVALI TUDI Z NAKUPOVANJEM V SPLETNI TRGOVINI


Poleg prijavnin in darovanih sredstev s pomočjo SMS sporočil so se v dobrodelni fond stekala tudi sredstva od vsakega opravljenega nakupa v Skazini spletni trgovini, prispevki sponzorjev ter dodatna donacija v višini 2.000 evrov, ki jo je Skaza prispevala na račun doseženih rezultatov.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.