banner-728-90
Oglas
menu
Anica Bider, povezovalka ponudnikov na kmečki tržnici, je obiskovalcem postregla s praženim krompirjem. (Foto: Barbara Rozoničnik)  Anica Bider, povezovalka ponudnikov na kmečki tržnici, je obiskovalcem postregla s praženim krompirjem. (Foto: Barbara Rozoničnik)

Po praženem krompirju je zadišalo na kmečki tržnici v Nazarjah


Barbara Rozoničnik, 6.10.2020 8:59:00

Jesen je čas pobiranja pridelkov, predvsem pa v Zadrečki dolini ob spravilu zavihajo rokave številni pridelovalci krompirja. V sklopu dogajanja na kmečki tržnici v Bohačevem toplarju v Nazarjah je dišalo po praženem krompirju, saj so letos pripravili že tradicionalni 7. krompirjev dan.


 


POKUŠINA, OGLED SORT IN NAKUP


Pred sedmimi leti je v Nazarjah potekal prvi krompirjev dan, od takrat pa do danes vsako jesen v Bohačevem toplarju eno soboto namenijo krompirju. Ob promociji kmečke tržnice in spremljevalnih dogodkov so obiskovalcem ponudili pražen krompir, ki ga poleg osnovne sestavine izboljšajo še domači ocvirki, čebula in slanina. Poleg pokušine pridelovalci, v sodelovanju z mozirsko izpostavo Kmetijsko gozdarskega zavoda, običajno na ogled postavijo različne sorte krompirja. Po besedah Anice Bider, povezovalke ponudnikov na kmečki tržnici, so letos zadovoljni, saj se lahko pohvalijo z dobro letino.


 


KROMPIR ZA OZIMNICO


Krompir je eno bolj priljubljenih in pogostih živil pri nas. Običajno ga jeseni kupimo večje količine za ozimnico, zato je dobro, da poznamo osnove skladiščenja. Pomembna je že izbira sorte, skladiščimo pa le popolnoma zdrave gomolje. Zaradi zračnosti in vlage so najbolj primerni kletni prostori. 


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.