banner-728-90
Oglas
menu
Od Velenja do Slovenj Gradca je zgolj 17,5 kilometra, vendar je vrednost gradnje hitre ceste na tem odseku – skupaj z davki in financiranjem – ocenjena na vrtoglavih 810 milijonov evrov, to je 46,2 milijona evrov za kilometer. (Foto: DARS)  Od Velenja do Slovenj Gradca je zgolj 17,5 kilometra, vendar je vrednost gradnje hitre ceste na tem odseku – skupaj z davki in financiranjem – ocenjena na vrtoglavih 810 milijonov evrov, to je 46,2 milijona evrov za kilometer. (Foto: DARS)

V sredini oktobra začetek gradnje hitre ceste


NK, 1.10.2020 9:22:00

Na Ministrstvu za infrastrukturo je potekal sestanek koordinacijskega odbora za spremljanje izgradnje tretje razvojne osi na Koroško s predstavniki DARS-a, Ministrstva za okolje RS in Ministrstva za infrastrukturo RS. Na sestanku so se prisotni seznanili s trenutnim stanjem projekta in aktualno problematiko na severnem delu tretje razvojne osi.


 


PRIČETEK DEL V GABERKAH NAJ BI BIL ŽE TA MESEC


Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič je prisotne seznanil, da ministrstvo projekt podpira in da gradnja poteka v skladu z načrti, a z manjšimi težavami na posameznih odsekih. Na priključku Gaberke, kjer je pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje, bo med 13. in 15. oktobrom potekala uvedba izbranega izvajalca v delo. V prvi fazi gradnje, ko bodo odvažali material z gradbišča, lokalne ceste menda ne bodo obremenjene. V drugi fazi bodo material za gradnjo hitre ceste dovažali po regionalnih cestah. V obdobju, ko bodo lokalne ceste obremenjene z gradnjo tretje razvojne osi, bo javnost predhodno obveščena, pravijo.


 


GLEDE OBREMENITEV LOKALNIH CEST V ČASU GRADNJE BO PODPISAN SPORAZUM Z LOKALNO SKUPNOSTJO


Za posamezne odseka (npr. Velunja) bo izvajalec del z lokalno skupnostjo podpisal sporazum o obremenitvi lokalnih cest, s katerim se bo izvajalec del zavezal, da bo ceste po zaključku del vrnil v prvotno stanje. Za odsek hitre ceste Šentrupert–Velenje je v teku potrditev investicijskega programa.


 


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.