savinjske novice
Oglas
menu
Kolesarji in uporabniki skirojev so tlačilno stezo takoj vzeli za svojo. (Foto: BK)  Kolesarji in uporabniki skirojev so tlačilno stezo takoj vzeli za svojo. (Foto: BK)

Mladino navdušuje prva tlačilna steza v Zgornji Savinjski dolini


Benjamin Kanjir


Na travniku ob Športni dvorani Mozirje je v zadnjih treh tednih zrasla prva tlačilna steza, angleško pumptrack, v dolini. Ko so izvajalci del umaknili zaščitno mrežo, so jo mladi, pa tudi malce starejši takoj vzeli za svojo. Sedaj je ob popoldnevih s kolesi ali skiroji na stezi več deset uporabnikov.


 


OBČINA NADALJUJE S POSTAVLJANJEM IGRIŠČ IN IGRAL


Na travniku med novim krožiščem in športno dvorano je v Mozirju zrasel nov infrastrukturni objekt. Slednji bo namenjen športnikom kolesarjem vseh starosti. Občina Mozirje kot investitor z izgradnjo nadaljuje projekt postavljanja različnih igrišč in igral za najmlajše, mlade in mlade po srcu širom občine. Pumptrack park se je tako pridružil otroškemu igrišču in skate parku v Športnem parku Mozirje, otroškemu igrišču na Praprotnikovi ulici ter gibalom ob sejmišču. Najnovejša pridobitev je v zadnjem času zelo popularna in atraktivna med mladimi. Vodstvo občine se je zato odločilo, da sledi njihovim željam in jim omogoči tudi tovrstno aktivno druženje.


 


KAJ JE TLAČILNA STEZA?


Tlačilna steza je utrjena zemeljska krožna pot, sestavljena iz grbin in ovinkov. Za vožnjo po njej potrebujemo običajno kolo, v zadnjem času so zelo popularni tudi skiroji, kjer vrtenje pedal ni potrebno. Pomembno je le usklajeno ritmično gibanje telesa in rok, kakor da bi s tlačilko polnili prazno zračnico. Od tu tudi izvira ime tlačilna steza.


 

MehaM
Oglas
Poplave 2023
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.