banner-728-90
Oglas
menu
 "Ko sem videla oglas za delo v Nazarjah, sem izmed petih izbrala ta kraj, čeprav za Nazarje do takrat še nisem slišala. Srce me je prineslo k vam in odločitve ne obžalujem." je povedala zdravnica Sanja Kecman Prodan. (Foto: osebni arhiv)

Zdravnica Sanja Kecman Prodan: »Srečna sem, da sem prišla v zdravstveni dom z dušo«


Štefka Sem, 15.9.2020 10:06:00

Pred letom dni je iz Prijedora v Nazarje prišla zdravnica Sanja Kecman Prodan. Prevzela je dve ambulanti in veliko število pacientov. V poletnem obdobju nadomeščanj je dnevno obravnavala tudi med 60 in 100 pacientov. Delavnik se ji je nemalokrat podaljšal za kakšno uro, ampak veselje do dela in zadovoljstvo, da pomaga pacientom, ji pomeni veliko. V Nazarjah, kjer živi in dela, se počuti sprejeto in zadovoljno. Vesela je, da je čisto po naključju prišla delat v zdravstveni dom z dušo.


 


Po letu dni v Nazarjah naj vas najprej vprašam, kako se počutite tukaj, kako so vam všeč ljudje, kraj? Ste zadovoljni z življenjem in delom v Nazarjah?


V Nazarjah se počutim dobro. Z življenjem in delom sem zelo zadovoljna in vesela, da sem izbrala ta kraj. Ljudje so prijazni, sprejeli so me lepo. Več lepih zgodb imam, vsi so mi pomagali. Ljudje so pokazali, da me cenijo, da so veseli, da sem prišla v to službo. Velike spremembe ob prihodu iz mesta na deželo nisem čutila. Prve mesece sem največ časa porabila za učenje. Zame je bil to izziv in lepa sprememba. Ko sem prišla sem, nisem vedela, kaj lahko pričakujem, preprosto imela sem srečo, da sem izbrala to službo in ta kraj, saj sem zadovoljna z vsem. Ko sem videla oglas za delo v Nazarjah, sem izmed petih izbrala ta kraj, čeprav za Nazarje do takrat še nisem slišala. Srce me je prineslo k vam in odločitve ne obžalujem.


 


Verjetno se vam ni bilo lahko odločiti za odhod od doma, družine in priti v Slovenijo. Kakšni razlogi so vas pripeljali sem?


Imela sem lepo službo, dober tim, sodelavce, a po določenem obdobju sem imela občutek, da moram v življenju nekaj spremeniti, da moram poskusiti nekaj novega. 16 let sem delala tam in čas je bil za spremembo. Šlo je za izziv, za spremembo v življenju. Za Slovenijo sem se odločila, ker je jezik soroden, ni velike kulturne razlike, zaradi prilagoditve na novo okolje mi je to odgovarjalo, tudi domov ni tako daleč. Prvo leto je bilo polno odrekanja, učenja, res sem se morala naučiti veliko v zvezi z delom, jezik, sedaj po opravljenih izpitih bo lažje in bom imela več časa zase. Ker je bilo to leto namenjeno učenju, sem se odločila, da desetletnega sina Marka ne vzamem s sabo v Slovenijo, saj bi imela premalo časa, da bi se mu posvečala. Tudi zanj bi bila to velika sprememba. Sin me je pri odločitvi, da sprejmem delo v Sloveniji, najbolj podpiral. Težko je biti sam v novem okolju, na poti v neznano pa me je spremljala sreča in sem zadovoljna v tej sredini. Če ljudem pristopiš iskreno in s srcem, te razumejo.


 


Prihajate iz Bosne in Hercegovine, iz mesta Prijedor. Kako je potekalo vaše šolanje in nato študij in kdaj ste se odločili, da boste zdravnica?


Rodila sem se v Prijedoru. Osnovno in del srednje šole sem obiskovala tam, del srednje šole pa sem obiskovala v Beogradu zaradi boljših možnosti za kasnejši študij. Končala sem matematično gimnazijo in se vpisala na beograjsko medicinsko fakulteto in jo končala v roku. Matematika in fizika sta mi vedno šli zelo dobro in udeleževala sem se veliko tekmovanj. Po gimnaziji sem razmišljala tudi o študiju elektrotehnike, a sem se na koncu odločila za medicino. Opravila sem specializacijo iz družinske medicine. Ni mi žal za odločitev, da sem postala zdravnica. Na šolanje imam lepe spomine, s sošolci iz gimnazije in študentskih časov sem še vedno v stikih.


 


Nadaljevanje pogovora preberite v tiskani izdaji Savinjskih novic, ki bo izšla v petek, 18. septembra.


 

Savinjske novice
Oglas
Savinjske novice
Oglas


logo-white-neg

Savinjske novice d.o.o.

Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje, T: 03 839 07 90, splet@savinjske.com
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani in spletne trgovine)
sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.